Logistics

ACS: Επενδύσεις άνω των €18 εκ. την τελευταία διετία

ACS: Επενδύσεις άνω των €18 εκ. την τελευταία διετία

Η ACS και μαζί της και ο κλάδος των ταχυμεταφορών και χιλιάδες εγαζόμενοι στοχοποιούνται για άλλη μια φορά, αναφέρουν πηγές τής εταιρείας, γιατί δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στη ζήτηση που προέκυψε από την «τέλεια καταιγίδα». Δηλαδή, το συνδυασμό της ήδη ραγδαίας αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου, του δεύτερου lock down και των παραγγελιών του Black Friday/Χριστουγέννων, κλπ. Μάλιστα, όπως σημειώνεται, η εταιρεία από την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου έχει αύξηση του όγκου αποστολών κατά 80% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο lockdown.

Επίσης, από την εταιρεία αναφέρεται πως οι επικρίσεις για αδιαφορία και έλλειψη προετοιμασίας και επενδύσεων στον κλάδο δεν ευσταθούν, αφού ειδικά η ACS κατά το 2019 και 2020 έως σήμερα, προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις για τη βελτίωση της δυναμικότητάς της, συνολικού ύψους άνω των €18 εκατομμυρίων,  ήτοι άνω του 16% του συνολικού ετήσιου κύκλου εργασιών της.

Όσον αφορά στις ανάγκες που προέκυψαν ειδικά από τις έκτακτες συνθήκες που διαμορφώθηκαν φέτος, η εταιρεία κατέβαλε κάθε προσπάθεια να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, με σημαντικές προσλήψεις προσωπικού άνω των 500 ατόμων, αγορά και μίσθωση περισσότερων από 150 vans και πάνω από 20 φορτηγών δημοσίας χρήσης και μίσθωση περίπου 12.000 τ.μ. νέων αποθηκευτικών χωρών, μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, το επενδυτικό πλάνο δεν ξεκίνησε... φέτος, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την πανδημία στις αρχές τής χρονιάς, αλλά υλοποιείται ήδη από το 2015, με την αγορά ενός οικοπέδου, όταν η ACS βλέποντας την παγκόσμια ανάπτυξη του Ηλεκτρονικού Εμπορίου αποφάσισε να επενδύσει σε ένα νέο κέντρο διαλογής (hub) σε κεντρικό σημείο του λεκανοπεδίου. Η οικονομική κρίση εκείνης της περιόδου, ανέβαλε τα σχέδια μέχρι το 2017, όποτε και ξεκίνησαν οι σχετικές μελέτες και αδειοδοτικές διαδικασίες. Ο φάκελος για την οικοδομική άδεια κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και μετά από αλλεπάλληλες παρατηρήσεις της πολεοδομίας και βελτιώσεις, εξεδόθη οικοδομική άδεια για εκσκαφές τον Σεπτέμβριο του 2019 και οικοδομική άδεια ανέγερσης τον Μάρτιο του 2020.

Πρόκειται για ένα ένα κτίριο συνολικού εμβαδού 30.000 τ.μ. που θα λειτουργήσει εντός του 2021, υλοποιώντας μια εμβληματική επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ. Η επένδυση αυτή πενταπλασιάζει την έως πρότινος δυναμικότητα διαλογής δεμάτων της εταιρείας, εκτινάσσοντας την ωριαία δυνατότητα σε 50.000 αποστολές.

Από την ACS σημειώνεται περαιτέρω πως οι εταιρείες ταχυμεταφορών δεν έχουν πρόσθετα κέρδη κατά την περίοδο των lockdown, καθώς όταν υπάρχει τόσο μεγάλη και απότομη αύξηση του όγκου των αποστολών τα έξοδα που προκύπτουν για την εξυπηρέτηση του όγκου αυτού σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι υψηλότερα των εσόδων. Αυτό φάνηκε στα οικονομικά αποτελέσματα της ACS κατά το Β΄τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα Logistics

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search