eCommerce

Το 44% των επιστρεφόμενων προϊόντων δεν μεταπωλήθηκαν ποτέ

Το 44% των επιστρεφόμενων προϊόντων δεν μεταπωλήθηκαν ποτέ

Ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος του λιανικού εμπορίου, ιδιαίτερα των online πωλήσεων ρούχων, φαίνεται να υποτιμάται σταθερά. Για παράδειγμα, μεταξύ 22% και 44% των επιστρεφόμενων ενδυμάτων δεν πωλούνται ποτέ σε επόμενο καταναλωτή και αυτά τα αχρησιμοποίητα προϊόντα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Αυτά τα δεδομένα προέρχονται από έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του χώρου της μόδας, δεν υπάρχουν ακόμα πολλά στοιχεία για τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) κατά τις επιστροφές.

Οι επιστροφές είναι ένα ευρέως γνωστό πρόβλημα στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι οι πωλητές στην περιοχή DACH πρέπει να αντιμετωπίσουν υψηλό κόστος ανά επιστρεφόμενη παραγγελία. Για να αποθαρρύνουν την επιστροφή προϊόντων, πολλοί έμποροι έχουν εφαρμόσει τέλη επιστροφής.

Ωστόσο, πολλοί καταναλωτές εξακολουθούν να μην κατανοούν τις αρνητικές επιπτώσεις των επιστροφών. Οι υπερβολικές παραγγελίες (παραγγελία ενός προϊόντος σε πολλά χρώματα ή μεγέθη) είναι κοινή πρακτική, η οποία "ενθαρρύνεται" από προγράμματα όπως το "Try before you buy" της Amazon. Ως αποτέλεσμα, επιστρέφονται κατά μέσο όρο το 20% με 30% των αντικειμένων που παραγγέλθηκαν ηλεκτρονικά.

Όταν τα αντικείμενα επιστρέφονται, οι έμποροι πρέπει να ολοκληρώσουν μια περίπλοκη διαδικασία ταξινόμησης, ελέγχου και συχνά καθαρισμού και επανασυσκευασίας του προϊόντος. Το κόστος αυτής της διαδικασίας είναι συχνά υψηλότερο από τη λιανική αξία. "Δεδομένου ότι πολλές επιστροφές μπορούν να πωληθούν μόνο με έκπτωση, ορισμένα αντικείμενα πετιούνται ή καταστρέφονται χωρίς να χρησιμοποιηθούν ποτέ", σημειώνουν οι ερευνητές.

Με βάση ένα σύνολο δεδομένων 630.000 επιστρεφόμενων ειδών ένδυσης στην Ευρώπη, το 44% δεν φτάνει ποτέ σε δεύτερο καταναλωτή. Τα μισά από αυτά ανακυκλώνονται, το ένα τέταρτο καταλήγει σε χωματερές και το ένα έβδομο αποτεφρώνεται. Τα υπόλοιπα χάνονται κάπου στην πορεία...

 

Πηγή: ecommercenews

Εικόνα: Stockcake

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search