eCommerce

Τεχνικές cross-selling και upselling για ηλεκτρονικά καταστήματα

Τεχνικές cross-selling και upselling για ηλεκτρονικά καταστήματα

Το cross-selling και το upselling είναι δύο από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές πώλησης για ηλεκτρονικά καταστήματα.

Και οι δύο τεχνικές έχουν ως στόχο να αυξήσουν την αξία τής κάθε αγοράς, είτε προτείνοντας στον πελάτη να αγοράσει επιπλέον προϊόντα που συμπληρώνουν την αρχική του αγορά, είτε προτείνοντας μια πιο ακριβή ή προηγμένη έκδοση του προϊόντος που ήδη εξετάζει.

Cross-selling
Το cross-selling περιλαμβάνει την προώθηση πρόσθετων προϊόντων ή υπηρεσιών, που σχετίζονται με την αρχική αγορά του πελάτη. Για παράδειγμα, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που πουλάει βιβλία μπορεί να προωθήσει στυλό, κόλλες και άλλα είδη γραφικής ύλης. Ομοίως, ένα e-shop που πουλάει ηλεκτρονικά προϊόντα μπορεί να προωθήσει αξεσουάρ όπως καλώδια, φορτιστές και προστατευτικά.

Για να κάνετε αποτελεσματικό cross-selling, είναι σημαντικό να επιλέξετε προϊόντα που είναι πραγματικά χρήσιμα για τους πελάτες σας. Τα προϊόντα δεν πρέπει απλώς να είναι παρόμοια με το αρχικό προϊόν, αλλά πρέπει να είναι συμπληρωματικά και να προσφέρουν αξία.

Εδώ είναι μερικά tips για αποτελεσματικό cross-selling:
• Χρησιμοποιήστε σχετικές λέξεις-κλειδιά και περιγραφές για να προσελκύσετε την προσοχή των πελατών.
• Προσθέστε το cross-selling σε διάφορα σημεία του ιστοτόπου σας, όπως στις σελίδες προϊόντων, στα καλάθια αγορών και στις σελίδες ολοκλήρωσης αγοράς.
• Χρησιμοποιήστε προσφορές και εκπτώσεις για να ενθαρρύνετε τους πελάτες να αγοράσουν περισσότερα.

Upselling
Το upselling περιλαμβάνει την προώθηση μιας πιο ακριβής ή προηγμένης έκδοσης ενός προϊόντος ή υπηρεσίας που ο πελάτης ήδη εξετάζει. Για παράδειγμα, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που πουλάει τηλεοράσεις μπορεί να προωθήσει μια μεγαλύτερη ή υψηλότερη ανάλυση τηλεόρασης. Παρομοίως, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που πουλάει υπολογιστές, μπορεί να προωθήσει έναν υπολογιστή με περισσότερη μνήμη ή αποθηκευτικό χώρο.

Για να κάνετε αποτελεσματικό upselling, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις ανάγκες και τα κίνητρα των πελατών σας. Τί αναζητούν σε ένα προϊόν ή υπηρεσία; Τί είναι σημαντικό γι' αυτούς;

Εδώ είναι μερικά tips για αποτελεσματικό upselling:
• Προσθέστε σχετικές πληροφορίες και χαρακτηριστικά για να ενημερώσετε τους πελάτες για τα πλεονεκτήματα της ακριβότερης ή προηγμένης έκδοσης.
• Χρησιμοποιήστε λεξιλόγιο που υποδηλώνει αξία και ποιότητα.
• Προσθέστε "επείγουσα" ένδειξη για να ενθαρρύνετε τους πελάτες να πραγματοποιήσουν την αγορά.

Το cross-selling και το upselling είναι δύο ισχυρά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Με προσεκτικό σχεδιασμό και εφαρμογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις τεχνικές για να προσφέρετε στους πελάτες σας μια καλύτερη εμπειρία αγορών και να αυξήσετε τα κέρδη σας.

Επιπλέον tips
• Χρησιμοποιήστε τα δεδομένα σας για να κατανοήσετε τις αγοραστικές συνήθειες των πελατών σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα ή υπηρεσίες για cross-selling και upselling.
• Ακολουθήστε τις τάσεις της αγοράς για να γνωρίζετε τι είναι δημοφιλές. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι οι προτάσεις σας είναι σχετικές και ανταγωνιστικές.
• Πειραματιστείτε με διαφορετικές προσεγγίσεις για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για το κοινό σας. Δεν υπάρχει μία σωστή απάντηση, επομένως είναι σημαντικό να δοκιμάσετε διαφορετικά πράγματα για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Στο CS-Cart, το οποίο χρησιμοποιούμε αποκλειστικά για την κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων, υπάρχουν πολλά εργαλεία upselling και το cross-selling ενσωματωμένα, ενώ από την εμπειρία μας έχουμε κατασκευάσει και κάποια επιπλέον, με το νεότερο να αποτελει το "Cross-sell", το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.cscart.biz/crosell-addon-for-cs-cart.html?sl=el

Υπάρχει πάντα χώρος για πειραματισμούς! Σκεφτείτε out of the box και θα βρείτε μερικούς δημιουργικούς τρόπους, για να πουλήσετε περισσότερα.

του Φ. Κουρμαδά, CEO CS-Cart Hellas

Φωτό: Kindel Media

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search