eCommerce

H Zalando λανσάρει fashion assistant τεχνητής νοημοσύνης

H Zalando λανσάρει fashion assistant τεχνητής νοημοσύνης

Η πλατφόρμα μόδας Zalando ετοιμάζεται να λανσάρει έναν ψηφιακό βοηθό μόδας με τη χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης από το ChatGPT στο web store της και την εφαρμογή της. Θα ξεκινήσει με μια έκδοση beta, η οποία εντός της Άνοιξης θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένους πελάτες σε αγορές τής Ευρώπης.

Ο fashion assistant θα βοηθά τους πελάτες να πλοηγηθούν στη συλλογή του marketplace χρησιμοποιώντας απλή γλώσσα, ή ορολογία μόδας, κάνοντας το customer journey πιο διαισθητικό και άμεσο.

Οι πελάτες θα μπορούν να κάνουν στον βοηθό ερωτήσεις, όπως «τί να φορέσω για έναν γάμο στη Σαντορίνη τον Ιούλιο;», και η AI θα καταλάβει ότι είναι μια επίσημη εκδήλωση και λάβει υπόψη και τον καιρό που θα έχει στη Σαντορίνη τον Ιούλιο. Κατόπιν, θα απαντήσει με συστάσεις για τα κατάλληλα ρούχα. Στο μέλλον, η εταιρεία θέλει να συνδυάσει τις απαντήσεις που θα δίνει ο ψηφιακός βοηθός με τις προτιμήσεις των πελατών που ρωτούν, όπως μάρκες και προϊόντα που διατίθενται στα μεγέθη τους.

Η πρώτη έκδοση beta με υποστήριξη στα αγγλικά και στα γερμανικά αναμένεται σύντομα και θα είναι διαθέσιμη αρχικά στη Γερμανία, την Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστρία. "Είμαστε ενθουσιασμένοι που πειραματιζόμαστε με το ChatGPT για να βοηθήσουμε τους αξιότιμους πελάτες μας να ανακαλύψουν ακόμη περισσότερη μόδα που θα λατρέψουν", δήλωσε ο Tian Su, Αντιπρόεδρος Εξατομίκευσης και Συστάσεων στη Zalando.

"Αυτό είναι μόνο η αρχή. Δεσμευόμαστε να κατανοήσουμε ακόμη καλύτερα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των πελατών μας και είμαστε πρόθυμοι να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει το ChatGPT στο ταξίδι αγορών τους. Καθώς συνεχίζουμε να δοκιμάζουμε και να εισάγουμε νέες λύσεις, η εστίασή μας παραμένει στο να μάθουμε πώς οι πελάτες μας θέλουν να αλληλεπιδρούν με τον βοηθό μόδας μας για να τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία".

H Zalando έκανε πρόσφατα κάποιες αλλαγές στην πλατφόρμα της, αύξησε τα ποσοστά προμηθειών της για τους εμπόρους και ανακοίνωσε ότι αναμένει μείωση των οικονομικών της μεγεθών για το 2023.

Πηγή: ecommercenews

 

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search