eCommerce

Online reviews: Οι καταναλωτές εμπιστεύονται προϊόντα με τουλάχιστον 4/5 αστέρια

Online reviews: Οι καταναλωτές εμπιστεύονται προϊόντα με τουλάχιστον 4/5 αστέρια

Οι καταναλωτές χάνουν σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη τους, όταν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία δεν έχει βαθμολογία 4 ή 5 αστέρων στις διαδικτυακές κριτικές, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Το Digital Marketing agency Go Fish Digital πραγματοποίησε τη σχετική έρευνα σε δείγμα 1.070 ατόμων σχετικά με τα online reviews, για να ανακαλύψει πόσο επηρεάζουν τις αποφάσεις αγοράς.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των καταναλωτών, υπάρχει τεράστια πτώση στην εμπιστοσύνη προς ένα προϊόν ή υπηρεσία μεταξύ μιας βαθμολογίας 4 αστέρων και 3 αστέρων. Αυτό που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια εσόδων για τις εταιρείες που τα διαθέτουν στην αγορά, αφού για ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες είναι θέμα επιβίωσης οι online κριτικές που λαμβάνουν. 

Η ερώτηση ήταν: "Ποια είναι η ελάχιστη βαθμολογία με αστέρια (στα πέντε)  που χρειάζεται να έχει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, όταν οι καταναλωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας αγοράς;" Τα αποτελέσματα είναι παραπάνω από ξεκάθαρα, αφού από τα 4 στα 3 αστέρια η πτώση της εμπιστοσύνης είναι της τάξης του -67%!

 

Όπως είναι προφανές, οι αξιολογήσεις με 5 ή 4 αστέρια συνοδεύονται από εξαιρετικά υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης, της τάξης του 95% και 96,3%, αντίστοιχα.

Αυτό θυμίζει τις καμπύλες των κλικ στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Όσο υψηλότερη η κατάταξη, τόσο μεγαλύτερο το μερίδιο επισκεψιμότητας. Ακριβώς όπως η εμπιστοσύνη παίζει ρόλο στην κατάταξη, έτσι και η κατάταξη είναι ένα σημάδι εμπιστοσύνης από τις μηχανές αναζήτησης.

Σύμφωνα με τον αναλυτή τού searchengineland.com Dominique Jabbour, «Η πτώση μόνο ενός αστεριού στη βαθμολογία ενός προϊόντος ή υπηρεσίας, από 4 σε 3 αστέρια, μπορεί να επηρεάσει δραστικά την απόφαση αγοράς ενός καταναλωτή. Οι καταναλωτές εκτιμούν τα σχόλια των πελατών και αρχίζουν να αμφισβητούν την απόφασή τους όταν βλέπουν ότι η βαθμολογία στην αξιολόγηση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας είναι χαμηλότερη από 4 αστέρων».

 

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search