eCommerce

Η Google υποχρεώθηκε σε συμμόρφωση από την ΕΕ για το eCommerce της

Η Google υποχρεώθηκε σε συμμόρφωση από την ΕΕ για το eCommerce της

Η Google δεσμεύτηκε να παρέχει μεγαλύτερη διαφάνεια στους καταναλωτές που αγοράζουν προϊόντα μέσω των πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου της, όπως το Google Store.

Ο τεχνολογικός γίγαντας το κάνει για να συμμορφωθεί με τους κανόνες που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστόσο, η εταιρεία εξακολουθεί να παραβιάζει τους νόμους της ΕΕ για τον γεωγραφικό αποκλεισμό.

Τα τελευταία χρόνια, η Google διερευνήθηκε από αρκετές Aρχές καταναλωτών στην Ευρώπη, με επικεφαλής Αρχές από την Ολλανδία και το Βέλγιο. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία υποχρεώθηκε να συμμορφωθεί προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω έρευνες και πρόστιμα.

Τώρα, η Google συμφώνησε να κάνει αλλαγές στα προϊόντα και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου της. Για παράδειγμα, θα πρέπει να γίνει ευκολότερο για τους αγοραστές στο Google Store και στο Google Play Store να βρίσκουν πληροφορίες σχετικά με τον πωλητή. Θα υπάρχει επίσης ένα όριο στην ακύρωση παραγγελιών ή αλλαγή τιμών στο Google Store από την Google. Επίσης, οι τιμές στις κρατήσεις ξενοδοχείων και στις πτήσεις θα πρέπει να είναι πιο διαφανείς.

Η Google, όμως, παραβιάζει επίσης τους νόμους της ΕΕ σχετικά με τον γεωγραφικό αποκλεισμό. Συγκεκριμένα, οι ευρωπαίοι καταναλωτές δεν μπορούν να αγοράσουν ορισμένα αγαθά όταν βρίσκονται προσωρινά σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ.

Σύμφωνα με την Google, οι χρήστες μπορούν να αλλάζουν τη χώρα διαμονής τους μία φορά το χρόνο για να έχουν πρόσβαση σε τοπικές εφαρμογές και παιχνίδια. Ωστόσο, σημειώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια περιεχομένου που αποκτήθηκε στο παρελθόν και σε εκκρεμή πίστωση.

«Οι καταναλωτές της ΕΕ δικαιούνται σαφείς, πλήρεις πληροφορίες, ώστε να μπορούν να κάνουν τεκμηριωμένες επιλογές», δήλωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, Didier Reynders και πρόσθεσε ότι «Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Google είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Καλούμε την Google να συμμορφωθεί πλήρως με τον κανονισμό γεωγραφικού αποκλεισμού, διασφαλίζοντας ότι οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και να έχουν πρόσβαση στο ίδιο περιεχόμενο, όπου κι αν βρίσκονται στην ΕΕ».

 

Πηγή: ecommercenews

 

Εικόνα: Pawel Czerwinski, Unsplash
 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search