eCommerce

Νέοι κανόνες για τη μείωση των απορριμμάτων των συσκευασιών από το ηλεκτρονικό εμπόριο

Νέοι κανόνες για τη μείωση των απορριμμάτων των συσκευασιών από το ηλεκτρονικό εμπόριο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται νέους νόμους για τη μείωση των απορριμμάτων συσκευασιών. Στα σχέδια της Επιτροπής περιλαμβάνεται η μείωση του κενού χώρου στα δέματα ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και η αύξηση των επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών. Ένα προσχέδιο κανόνων θα δινόταν στη δημοσιότητα στα τέλη του μήνα, όμως διέρρευσε νωρίτερα.

Πιο συγκεκριμένα, τα ολοκληρωμένα σχέδια είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστούν στις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο, ένα προσχέδιο διέρρευσε από το Politico - ενώ πραγματοποιούνται ακόμη προσαρμογές στα σχέδια των νόμων.

Οι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορούν στην πρωτογενή και δευτερογενή συσκευασία, στις οποίες περιλαμβάνονται τα πακέτα ηλεκτρονικού εμπορίου. Πρόκειται για μια αναθεώρηση της Οδηγίας για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασιών (PPWD).

Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται αύξηση των απορριμμάτων συσκευασίας, σημειώνεται από την ΕΕ σε μια εκτίμηση επιπτώσεων. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων, στις συσκευασίες μίας χρήσης, καθώς και στην «υπερβολή συσκευασίας».

Το προσχέδιο περιλαμβάνει όρια στο μέγεθος των συσκευασιών. Για τα e-shop, υπάρχει αναλογία κενού χώρου το πολύ 40%. Επιπλέον, στο προσχέδιο αναφέρεται ότι «διπλά τοιχώματα, ψεύτικοι πάτοι και άλλα μέσα για τη δημιουργία της εντύπωσης αυξημένου όγκου προϊόντων» δεν πρέπει να διατίθενται στην αγορά.

Επιπλέον, η ΕΕ δηλώνει ότι το 20% των συσκευασιών ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να είναι επαναχρησιμοποιήσιμες έως το 2030. Μέχρι το 2040, ο αριθμός αυτός θα πρέπει να είναι έως και 80%. Και πάλι, το προσχέδιο δεν είναι τελικό και θα μπορούσε να αλλάξει πριν από την τελική έκδοση.

Ενώ ο Ecommerce Europe λέει ότι συμμερίζεται τον στόχο για λιγότερα απορρίματα από τις συσκευασίες, θέλει να «διασφαλίσει ότι η ποικιλία των επιχειρηματικών μοντέλων και η ευαισθησία της εφοδιαστικής αλυσίδας για το ηλεκτρονικό εμπόριο, θα αντικατοπτρίζονται στις διαπραγματεύσεις».

 

Πηγή: ecommercenews

 

Εικόνα: Markus Spiske, Unsplash

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search