eCommerce

Ecommerce Europe: Στηρίζει την άρση τελωνειακών δασμών για την Ουκρανία

Ecommerce Europe: Στηρίζει την άρση τελωνειακών δασμών για την Ουκρανία

Στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, η ΕΕ δημοσίευσε στις 3 Ιουνίου 2022 τον Κανονισμό 2022/870 για την προσωρινή απελευθέρωση του εμπορίου που συμπληρώνει τις εμπορικές διευκολύνσεις που ισχύουν για τα ουκρανικά προϊόντα.

Με μια εξαιρετικά επείγουσα διαδικασία λήψης αποφάσεων, η πρόταση κατατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 27 Απριλίου, εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ολομέλεια τρεις εβδομάδες αργότερα και ακολούθησε η έγκριση του Συμβουλίου της ΕΕ στις 24 Μαΐου.

Ο Ecommerce Europe με ανακοίνωσή του σημειώνει πως στηρίζει πλήρως αυτήν την πρωτοβουλία και χαιρετίζει την προθυμία των θεσμικών οργάνων της ΕΕ να παράσχουν έναν μηχανισμό ανακούφισης για την ουκρανική οικονομία και τις επιχειρήσεις. Η συνεχιζόμενη σύγκρουση είχε βαθύ αρνητικό αντίκτυπο στην ικανότητα της Ουκρανίας να συναλλάσσεται με τον υπόλοιπο κόσμο, λόγω των σοβαρών επιπτώσεων στην παραγωγική της ικανότητα και στις ζωτικές εξαγωγικές οδούς.

Στο πλαίσιο της στήριξης του Ecommerce Europe στην εμπορική δραστηριότητα της Ουκρανίας εν μέσω πολεμικών συγκρούσεων, ανακοινώθηκαν τρεις δράσεις.

Τα προσωρινά και έκτακτα μέτρα θα συμβάλουν στην υποστήριξη και την ενίσχυση των υφιστάμενων εμπορικών ροών από την Ουκρανία προς την Ένωση, μέσω τριών δράσεων που ισχύουν για περίοδο ενός έτους:

-  Προσωρινή αναστολή όλων των εκκρεμών δασμών βάσει του Τίτλου IV της Συμφωνίας Σύνδεσης μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας για τη δημιουργία μιας βαθιάς και συνολικής ζώνης ελεύθερων συναλλαγών (DCFTA). Αυτό αφορά τρεις κατηγορίες προϊόντων: βιομηχανικά προϊόντα που υπόκεινται σε σταδιακή κατάργηση δασμών έως το τέλος του 2022, φρούτα και λαχανικά που υπόκεινται στο σύστημα τιμών εισόδου, γεωργικά προϊόντα και μεταποιημένα γεωργικά προϊόντα που υπόκεινται σε δασμολογικές ποσοστώσεις.

-  Προσωρινή αναστολή είσπραξης δασμών στις εισαγωγές της Ουκρανίας από την ΕΕ, από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του κανονισμού.

-  Προσωρινή αναστολή της εφαρμογής των κοινών κανόνων για τις εισαγωγές όσον αφορά στις εισαγωγές της Ουκρανίας.

Η ανακοίνωση του Ecommerce Europe καταλήγει πως τα μέλη του έχουν ήδη ξεκινήσει πρωτοβουλίες σε εθνικό επίπεδο με στόχο την υποστήριξη της Ουκρανίας και θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search