eCommerce

Έξυπνη πλατφόρμα e-shop είναι αυτή που αναγνωρίζει & καλύπτει κάθε ανάγκη της επιχείρησής σου

Έξυπνη πλατφόρμα e-shop είναι αυτή που αναγνωρίζει & καλύπτει κάθε ανάγκη της επιχείρησής σου

Του Θανάση Καμέα, CEO Plushost.gr

 

Έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή του λίθου στο ηλεκτρονικό εμπόριο κατά την οποία θεωρούσαμε ότι μόνο η τιμή του προϊόντος κάνει τη διαφορά και οδηγεί τον καταναλωτή στο καλάθι και από το καλάθι στο ταμείο.

Ο καταναλωτής ωρίμασε, είναι πιο κατασταλαγμένος και σίγουρα πιο υποψιασμένος. Σε αυτό, έβαλαν το χέρι τους και οι outsiders της αγοράς. Ο καταναλωτής θέλει αξιόπιστο, γρήγορο, οργανωμένο e-shop με δυνατότητα συγκλονιστικής και καινοτόμας εμπειρίας χρήστη.

Αυτό αποδεικνύεται και από την πρόσφατη έρευνα που σχεδιάσαμε στην Plushost και υλοποιήσαμε σε συνεργασία με τη FocusBari. Τα δύο σημαντικότερα κριτήρια επιλογής ενός e-shop είναι φυσικά η τιμή του προϊόντος και όσα σχετίζονται με την πλατφόρμα: ασφάλεια, προηγούμενη θετική εμπειρία, ευκολία στη χρήση, ταχύτητα site.

Είναι λοιπόν σημαντικό να κατανοηθεί ο βαθμός της σημαντικότητας της πλατφόρμας, όχι από την πλευρά του e-επιχειρηματία, αλλά από αυτήν του καταναλωτή.

 

Τιμή + Ποιότητα+ Eξυπηρέτηση= ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

 

 

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες που θα σας βοηθήσουν να μεταβαίνετε πάντα από το «θέλω» (επιθυμία) στο «μπορώ» (δυνατότητα) είναι η επιλογή της σωστής πλατφόρμας για το e-shop σας.

Μια πρωτοποριακή e-commerce platform, πρέπει να υποστηρίζει την πιο «έξυπνη» τεχνολογία.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

  • Ότι σας παρέχει ένα εύχρηστο διαχειριστικό περιβάλλον προσαρμοσμένο στις ανάγκες της επιχείρησής σας. Έτσι, εξασφαλίζετε πως έχετε τον πλήρη έλεγχο, χωρίς να εξαρτάστε από τρίτους παρόχους.
  • Ότι σας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύσσετε συνεχώς το e-shop, εμπλουτίζοντάς το με νέες εφαρμογές που σας καλύπτουν στο 100% - εν αντιθέσει με τα έτοιμα add-on που εξυπηρετούν οριακά ένα 60-70% της ανάγκης – χωρίς επιπλέον κόστος. Η εξέλιξη είναι μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης. Έτσι, μία έξυπνη πλατφόρμα δεν θα πρέπει ποτέ να σας βάλει σε δίλημμα μεταξύ του «εξελίσσομαι» & του «εξοικονομώ».
  • Ότι προσαρμόζεται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις του User Experience, επιτρέποντας εύκολες και γρήγορες παραμετροποιήσεις στο design.
  • Ότι ενσωματώνει εφαρμογές Αrtificial Intelligence& Machine Learning, ώστε να μπορείτε εύκολα να αξιοποιείτε τα δεδομένα πλοήγησης. Έτσι, διευκολύνονται οι εμπορικές και οι επενδυτικές αποφάσεις που αφορούν στο marketing & την εμπορική διαχείριση του project. 
  • Ότι επιτρέπει επιτυχημένες, αμφίδρομες διασυνδέσεις με όλες τις εφαρμογές τρίτων παρόχων με τους οποίους συνεργάζεστε. Η λέξη-κλειδί εδώ είναι: customization. Hπλατφόρμα σας δεν πρέπει να προσφέρει «έτοιμα» εργαλεία καθώς αυτά περιορίζουν τις δυνατότητες διασύνδεσης.
  • Ότι προσφέρει υψηλές ταχύτητες σε όλες τις συσκευές με απόλυτη συνέπεια. Οι αποδόσεις πρέπει να ελέγχονται διαρκώς και οι καθυστερήσεις να διορθώνονται τόσο άμεσα ώστε να μην προλαβαίνουν να επηρεάσουν την εμπειρία των χρηστών.

 

Με λίγα λόγια, αν θέλουμε να μιλάμε για έξυπνη πλατφόρμα, ή καλύτερα για έξυπνη επιλογή πλατφόρμας, δεν θα πρέπει να συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από εκείνο που μας παρέχει τον απόλυτο έλεγχο της επιχείρησης σε μία βάση. Ένας συγκεντρωτικός πίνακας ελέγχου, στον οποίο ο επιχειρηματίας ανατρέχει για να τον συμβουλευτεί για κάθε σημαντική απόφαση που αφορά το business του και ο διαχειριστής μπορεί να εκτελεί καθημερινά όλες τις διαδικασίες εύκολα, γρήγορα & αποτελεσματικά.

Οι συμβιβασμοί δεν θα έπρεπε να είναι σύνηθες φαινόμενο στην επιχειρηματική ζωή. Εμείς, στην Plushost, θέλουμε να αφαιρέσουμε από τη λίστα των δικών σας συμβιβασμών οτιδήποτε θα αφορά στην τεχνολογική αρτιότητα της πλατφόρμας της e-επιχείρησής σας. Αυτή η στοχοπροσήλωσή μας στη δική σας κορυφαία εμπειρία πελάτη από τα services της ομάδας μας είναι που έφερε το απόλυτο στην κατηγορία e-commerce platform στα e-volution Awards 2022, με τρία στα τρία βραβεία (Gold, Silver, Bronze) για τους πελάτες μας.

 

-Advertorial-

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search