eCommerce

Τη λύση "Βuy Νow Pay Later" προτιμούν 1 στους 5 στη Βρετανία για τις γιορτινές αγορές

Τη λύση "Βuy Νow Pay Later" προτιμούν 1 στους 5 στη Βρετανία για τις γιορτινές αγορές

Την επιλογή "Αγορά Τώρα, Πληρωμή Αργότερα" (Buy Now Pay Later - BNPL) που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, φαίνεται πως θα προτιμήσει 1 στους 5 καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις αγορές των Χριστουγέννων, για να κατανείμει τα έξοδά του. Όμως, η αυξανόμενη δημοτικότητα της BNPL έχει προκαλέσει αύξηση του ανεξόφλητου χρέους των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασιλείο.

Οι έμποροι που προσφέρουν τη μέθοδο πληρωμής BNPL ενδέχεται να δουν τους αριθμούς των παραγγελιών τους να αυξάνονται εκθετικά. Πριν από μερικές εβδομάδες, έρευνα αποκάλυψε ότι το 36% της Gen-Z χρησιμοποίησε υπηρεσίες BNPL το 2021, σημειώνοντας εξαπλάσια αύξηση από το 2019.

Ο πάροχος υπηρεσιών BNPL, Butter, δημοσίευσε μια έκθεση από την οποία προκύπτει ότι το 22% των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζουν να κατανείμουν το κόστος των χριστουγεννιάτικων αγορών τους με αυτήν τη μέθοδο πληρωμής. Στη σχετική έρευνα συμμετείχαν σχεδόν 5.000 καταναλωτές. Η πλειοψηφία του 54% ανέφερε ότι η κατανομή του κόστους, τους επιτρέπει να διαχειρίζονται καλύτερα τα οικονομικά τους.

Αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώνονται και από άλλη έρευνα, της Equifax. Σε σύγκριση με πριν από 10 μήνες, 2,6 εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούν υπηρεσίες BNPL. Τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, το 28% του ενήλικου πληθυσμού πραγματοποίησε τουλάχιστον μία αγορά χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο πληρωμής, σε σύγκριση με 23% τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Το ότι οι καταναλωτές πιστεύουν ότι ο τρόπος πληρωμής "Αγορά Τώρα, Πληρωμή Αργότερα" θα αμβλύνει τα οικονομικά τους, επιβεβαιώθηκε επίσης στη δεύτερη έρευνα, από το ένα πέμπτο των καταναλωτών 18-35 ετών. Τουλάχιστον το 27% από αυτούς δήλωσε ότι θα δυσκολευόταν να αντέξει οικονομικά τα Χριστούγεννα χωρίς τις υπηρεσίες BNPL.

Με την πρόσφατη αύξηση της δημοτικότητάς τους, η κριτική για αυτές τις υπηρεσίες έχει επίσης αυξηθεί. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι αγοραστές στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε ανεξόφλητο χρέος από αυτές τις υπηρεσίες.

Στο επίκεντρο των επικρίσεων ήταν η Klarna, ο κορυφαίος πάροχος BNPL στην Ευρώπη. Μάλιστα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Αρχή Διαφημίσεων απαγόρευσε και ορισμένες από τις διαφημίσεις της Klarna. Από την πλευρά της, η εταιρεία υποστηρίζει ότι προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να πληρώνουν με άτοκες δόσεις, ενώ οι τράπεζες και οι πιστωτικές κάρτες έχουν υψηλά επιτόκια.

 

Πηγή: ecommercenews.eu

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search