eCommerce

Η AliExpress αναβαθμίζει τα logistics της με κύριο στόχο την Ευρώπη

Η AliExpress αναβαθμίζει τα logistics της με κύριο στόχο την Ευρώπη

To δημοφιλές κινέζικο marketplace AliExpress ετοιμάζει μια νέα λύση logistics που θα προσφέρει στους καταναλωτές σύντομη, εγγυημένη παράδοση προϊόντων, επιταχύνοντας σημαντικά τους χρόνους παράδοσης των παραγγελιών τους. Το νέο εξορθολογισμένο δίκτυο, αναμένεται να βελτιώσει τις διασυνοριακές πωλήσεις του AliExpress.

Η θυγατρική του Ομίλου Alibaba είναι μια πολύ δημοφιλής διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών από την Κίνα, γνωστή για τις χαμηλές της τιμές, αλλά και τους μεγάλους χρόνους παράδοσης. Τώρα, η AliExpress συνεργάζεται με την Cainiao (τον βραχίονα logistics της Alibaba) δημιουργώντας μια νέα λύση εφοδιαστικής.

Οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες αποτελούνται από νέες αποθήκες στην Κίνα, αυτοματοποιημένα κέντρα διαλογής, αποθήκες στο εξωτερικό, αυξημένες εβδομαδιαίες ναυλωμένες πτήσεις, καθώς και ένα δίκτυο σημείων παραλαβής. Αυτές οι αναβαθμίσεις θα επιταχύνουν τους χρόνους παράδοσης που απαιτούνται για αποστολές από την Κίνα στο εξωτερικό, με έμφαση στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική.

Το AliExpress αναπτύχθηκε σημαντικά το 2020 σε ευρωπαϊκές αγορές όπως η Ισπανία και η Γαλλία. Με τη νέα λύση εφοδιαστικής, η εταιρεία θέλει να επενδύσει περαιτέρω στην τεχνολογία, για να εδραιώσει τη θέση της σε αυτές τις αγορές και να επεκταθεί περαιτέρω.

Μέσω της συνεργασίας με την Cainiao, δημιουργήθηκαν στην Κίνα πέντε αποθήκες, προκειμένου οι έμποροι να αποθηκεύουν εκ των προτέρων τα προϊόντα τους, ώστε να μειωθούν οι χρόνοι παράδοσης. Μαζί με εννέα νέα αυτοματοποιημένα κέντρα διαλογής και 80 εβδομαδιαίες ναυλωμένες πτήσεις κατά μέσο όρο, η AliExpress μπορεί πλέον να προσφέρει παράδοση σε 10 εργάσιμες ημέρες για επιλεγμένες παραγγελίες που πραγματοποιούνται στην Ισπανία και στη Γαλλία, 12 εργάσιμες ημέρες για τη Βραζιλία και 5 εργάσιμες ημέρες για τη Νότια Κορέα.

Με τις αποθήκες που έχουν αναπτυχθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος, η τοπική παράδοση στην Ισπανία και τη Γαλλία μπορεί να επιτευχθεί σε τρεις ημέρες, ενώ για την υπόλοιπη Ευρώπη σε επτά ημέρες.

Επιπλέον, έχει δρομολογηθεί ένα δίκτυο με περισσότερα από 20.000 αυτόματα σημεία παραλαβής προϊόντων στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Πολωνία και τη Ρωσία. Σε αυτά περιλαμβάνονται σημεία AliExpress που θα τροφοδοτούνται από την Cainiao, αλλά και σημεία τοπικών συνεργατών.

Εκ μέρους της εταιρείας υπάρχουν σχέδια για επέκταση του δικτύου και των υπηρεσιών σε περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές. Στα τέλη Νοεμβρίου, η εταιρεία αναμένεται να έχει περισσότερες από 300 ναυλωμένες πτήσεις συνολικά, ώστε οι πελάτες να λαμβάνουν τα πακέτα τους στην ώρα τους.

Πηγή: ecommercenews.eu

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search