eCommerce

Προετοιμαστήκατε για τις εορταστικές αγορές των Χριστουγέννων;

Προετοιμαστήκατε για τις εορταστικές αγορές των Χριστουγέννων;

Μετά τις προετοιμασίες για την καλοκαιρινή περίοδο και την "Back 2 School", οι περισσότεροι έμποροι ετοιμάζονται για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ως γνωστό, η περίοδος των εορτών των Χριστουγέννων είναι η πιο πολυάσχολη και αποδοτική του έτους για τα e-shop (όπως και γενικότερα την αγορά του retail), καθώς οι παραγγελίες αυξάνονται, αφού οι καταναλωτές αγοράζουν δώρα. Το Ecommerce Trend Report που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία ειδών συσκευασίας Packhelp, περιλαμβάνει αποτελέσματα έρευνας σε περισσότερες από 400 επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, πολύ λίγοι έμποροι, σε ποσοστό μόλις 11%, προετοιμάστηκαν για τις γιορτές κατά το δεύτερο τρίμηνο και στην αρχή του τρίτου τριμήνου του έτους. Οι περισσότερες επιχειρήσεις, σε ποσοστό που φτάνει το 62% προετοιμάζονται για την περίοδο των εορτών τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Υπάρχει και ένα 27% περίπου των e-shop ξεκινούν την προετοιμασία τους μόλις τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι έμποροι ετοιμάζονται έγκαιρα, αφού ξεκινούν - ή είναι πιθανότερο να ξεκινήσουν - την προετοιμασία τους στα τέλη του 2ου τριμήνου του έτους. Οι εταιρείες που καθυστερούν και φτάνουν στα τέλη του τρίτου τριμήνου και στο τέταρτο τρίμηνο για να κάνουν ετοιμασίες, εδρεύουν στη Γαλλία και σε χώρες της "υπόλοιπης Ευρώπης", εκτός των μεγάλων αγορών της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Ενώ το 50% των εταιρειών που ερωτήθηκαν απάντησαν ότι έχουν κάνει κάποιες προετοιμασίες, μόνο το 4% από αυτές δηλώνουν έτοιμες για την εορταστική σεζόν. Περίπου το 22% παραδέχεται ότι είναι εντελώς απροετοίμαστο, ενώ άλλο ένα 22% δήλωσε ότι είναι "κάπως" προετοιμασμένο.

Στρατηγικές

Ενώ τα χρονοδιαγράμματα των προετοιμασιών τους διαφέρουν, οι περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τις ίδιες στρατηγικές για να αυξήσουν τα έσοδά τους κατά τη διάρκεια της περιόδου των εορτών. Αυτά επικεντρώνονται στην αύξηση του engagement των καταναλωτών, καθώς και την προσέγγιση νέου κοινού. Όσον αφορά στο social commerce, μόλις το 17% επικεντρώνεται στην πώληση μέσω των κοινωνικών μέσων, όμως, το 81% των ερωτηθέντων συμφωνούν ότι οι εταιρείες που δεν επενδύουν στο κοινωνικό εμπόριο θα μείνουν πίσω.

Επιπλέον, οι περισσότερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου ποντάρουν στη δωρεάν αποστολή (24%), σε εκπτώσεις (22%) και ειδικές συνδυαστικές προσφορές (19%) για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, στη Γαλλία και τη Βρετανία δινουν βαρύτητα στις ειδικές προσφορές, όπως οι πωλήσεις "1+1", οι οποίες είναι πιο δημοφιλείς εκεί.

Επίσης, οι εταιρείες δήλωσαν πως θέλουν να βελτιστοποιούν τις συσκευασίες τους. Το 81% των εταιρειών που ερωτήθηκαν, είτε θα παραγγείλουν συσκευασίες με θέμα τα Χριστούγεννα (36%) ή θα προσθέσουν εορταστικές "πινελιές" στις συσκευασίες τους, όπως κάρτες ευχαριστιών (45%). Μόνο το 18% δε θα κάνει κάποια Χριστουγεννιάτικη προσαρμογή στις συσκευασίες του.

Η βιώσιμη συσκευασία παίζει έναν ακόμη σημαντικό ρόλο, με το 94% των ερωτηθέντων να συμφωνούν ότι πρέπει να τις διαθέτουν, ως απάντηση στην αυξανόμενη επιθυμία των καταναλωτών να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Μπορείτε να δείτε τα βασικά ευρήματα και να κατεβάσετε ολόκληρη την έκθεση της έρευνας από εδώ.

Πηγή: ecommercenews.eu

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search