eCommerce

Ισχυροποιούνται οι κανόνες για την προστασία των καταναλωτών στην Ευρώπη

Ισχυροποιούνται οι κανόνες για την προστασία των καταναλωτών στην Ευρώπη

Το Ecommerce Europe συμμετείχε πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής Καταναλωτών του 2020. Η Σύνοδος αυτή συγκεντρώνει μέχρι και 500 ενδιαφερόμενους φορείς, οι οποίοι συμμετέχουν στη διαμόρφωση της πολιτικής τής Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους καταναλωτές.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, Didier Reynders, ο οποίος στη ομιλία του, ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μια νέα ατζέντα για τους καταναλωτές, της οποίας το επίκεντρο δε θα είναι η «απλή» προστασία των καταναλωτών, αλλά θα επεκταθεί και στην ενδυνάμωσή τους.

Επίσης, ο Reynders τόνισε ότι μία από τις προτεραιότητές του, είναι να διασφαλίσει ότι η προτεινόμενη οδηγία σχετικά με τις αντιπροσωπευτικές δράσεις για την προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών, θα εγκριθεί έως τα μέσα του 2020. Να σημειωθεί εδώ, ότι πρόσφατα έγινε ευνοϊκά δεκτή η προσέγγισή της σχετικά με το νομοσχέδιο.

Το τρέχον κείμενο στο Συμβούλιο αντιπροσωπεύει μια σημαντική μεταστροφή από την αρχική πρόταση, με κύρια πρόθεση να παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστα τα ήδη υπάρχοντα εθνικά συστήματα. Παρά την προσπάθεια της ευρύτερης ευρωπαϊκής βιομηχανίας να αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες ενός μη ισορροπημένου συστήματος αστικής δικαιοσύνης, η προσέγγιση του Συμβουλίου στερείται ουσιαστικών διασφαλίσεων σε ένα διασυνοριακό πλαίσιο.

Η Επιτροπή θα επεξεργαστεί επίσης μια επικαιροποίηση της οδηγίας για τη Γενική Ασφάλεια των Προϊόντων για την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών και την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Όσον αφορά στην Πράσινη Συμφωνία, η Επιτροπή στοχεύει στην ενδυνάμωση των καταναλωτών που επιθυμούν να ακολουθήσουν πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η Επιτροπή θα εξετάσει επίσης αυστηρότερους κανόνες σχετικά με τους ψευδείς περιβαλλοντικούς ισχυρισμούς, ενθαρρύνοντας μεγαλύτερες διάρκειες ζωής για τα καταναλωτικά προϊόντα, καταπολεμώντας την προγραμματισμένη φθορά και απαξίωσή τους και ενθαρρύνοντας την επαναχρησιμοποίηση.

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search