Ο νέος κορωνοϊός έχει επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές ψωνίζουν και πραγματοποιούν πληρωμές. Με τους κανόνες κοινωνικής απόστασης, πολλοί από αυτούς έχουν υιοθετήσει τις ανέπαφες πληρωμές και τα ψηφιακά πορτοφόλια ως ασφαλέστερο τρόπο διαχείρισης των χρημάτων τους.
Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την AksjeBloggen, η παγκόσμια αγορά ψηφιακών πληρωμών αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται σημαντικά τα επόμενα χρόνια, φτάνοντας τα 6,7 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2023.
Το 2017, η παγκόσμια αγορά ψηφιακών πληρωμών αποτιμήθηκε στα 3,1 τρισ. δολάρια, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Statista. Τα τελευταία τρία χρόνια, καταγράφηκε αύξηση κατά περισσότερο από 50%, φθάνοντας τα 4,7 τρισ. το 2020. Οι στατιστικές δείχνουν ότι ολόκληρος ο κλάδος των ψηφιακών πληρωμών πρόκειται να συνεχίσει να αυξάνεται κατά CARG 12% έως το 2023.
Το ηλεκτρονικό εμπόριο αντιπροσωπεύει την κορυφαία ροή εσόδων στην αγορά, με αξία συναλλαγών 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020, ή σχεδόν το 80% της συνολικής αγοραίας αξίας φέτος. Η έρευνα της Statista, αποκάλυψε ότι η διαδικτυακή αγορά και πώληση αγαθών και υπηρεσιών θα παραμείνει η μεγαλύτερη ροή εσόδων της παγκόσμιας βιομηχανίας ψηφιακών πληρωμών τα επόμενα χρόνια, φθάνοντας σε τζίρο τα 4,5 τρισ. δολάρια το 2023.
Πηγή: Statista
Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα επόμενα χρόνια αναμένεται να σημειώσουν σημαντική αύξηση οι mobile POS πληρωμές. Το 2017, αυτό το τμήμα της αγοράς ψηφιακών πληρωμών εκτιμήθηκε στα 368,6 δισ. δολάρια. Έκτοτε, οι πληρωμές μέσω mobile POS αυξήθηκαν περισσότερο από 175%, φθάνοντας τα 1 τρισ. δολάρια το 2020. Η ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, με τις συγκεκριμένες πληρωμές να φτάσουν τα 2,1 τρισ. δολάρια το 2023.
Οι στατιστικές δείχνουν ότι το 2017, περισσότερα από 4,1 δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο χρησιμοποίησαν τρόπους ψηφιακών πληρωμών. Από τότε, ο αριθμός αυξήθηκε κατά 25%, φθάνοντας στους 5,2 δισ. χρήστες φέτος. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να συνεχιστεί ο αυξανόμενος αριθμός χρηστών στην αγορά ψηφιακών πληρωμών, φτάνοντας τα 6,1 δισ. έως το 2023, ή σχεδόν 50% περισσότερο σε σύγκριση με το 2017.
[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]