Digital Marketing

Οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες στο Facebook μειώθηκαν για πρώτη φορά

Οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες στο Facebook μειώθηκαν για πρώτη φορά

Η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta Networks ανέφερε ότι ότι οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες μειώθηκαν στα 1,929 δισ. το τελευταίο τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με τα 1,930 δισ. χρηστών του προηγούμενου τριμήνου. Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ανάλογη μείωση στα 18 χρόνια ιστορίας του κοινωνικού δικτύου.

Η εταιρεία προειδοποίησε επίσης για επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων εξαιτίας των ανταγωνιστών, όπως το TikTok και το YouTube, όπως επίσης και εξαιτίας του περιορισμού των δαπανών διαφήμισης.



Ο Mark Zuckerberg είπε ότι η αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας είχε πληγεί, καθώς το κοινό και ειδικά οι νεότεροι χρήστες, προτιμούν ανταγωνιστές.

Η Meta, η οποία κατέχει τη δεύτερη μεγαλύτερη πλατφόρμα ψηφιακής διαφήμισης μετά την Google, δήλωσε επίσης ότι έχει πληγεί από τις αλλαγές για την προστασία του προσωπικού απορρήτου που έγιναν από την Apple και τη Google. Οι αλλαγές έχουν καταστήσει πιο δύσκολη τη στόχευση του κοινού και τη μέτρηση των διαφημίσεων στο Facebook και το Instagram και θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο «της τάξης των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων» για φέτος, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της Meta, Dave Wehner.

Όπως σημειώνει το BBC στο σχετικό δημοσίευμα, μετά από αυτές τις εξελίξεις η μετοχή της Meta διολίσθησε έντονα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να μειωθεί κατά περίπου 200 δισ. δολάρια. Οι μετοχές σε άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των Twitter, Snap και Pinterest, υποχώρησαν επίσης σημαντικά.



Τα συνολικά έσοδα της Meta, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από πωλήσεις διαφημίσεων, αυξήθηκαν στα 33,67 δισ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, ξεπερνώντας οριακά τις προβλέψεις της αγοράς. Η πρόβλεψη για το τρέχον τρίμηνο είναι πως θα κυμανθούν μεταξύ 27 και 29 δισ. δολαρίων, τα οποία είναι χαμηλότερα από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.



Εικόνα: Alex Haney, Unsplash

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


 

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Digital Marketing

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search