Digital Marketing

eFantasy.gr: Πώς η επένδυση έγινε επιτυχία

eFantasy.gr: Πώς η επένδυση έγινε επιτυχία

Το "μυστικό" για μια επιτυχημένη επιχείρηση είναι οι πιστοί πελάτες της. Όλοι οι επιχειρηματίες το γνωρίζουν αυτό, δεν μπορούν όμως να το πετύχουν όλοι. Απαιτεί χρόνο, υπομονή, και επαγγελματισμό για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη ενός πελάτη και για να χτίσεις μία δυνατή κοινότητα. 

Με πάθος και αφοσίωση, κάθε επιχείρηση θα μεγαλώσει και το ίδιο ισχύει και για τη βάση με τους πιστούς πελάτες της. Αυτό ακριβώς ήταν που επιδίωκε να πετύχει το eFantasy όταν ξεκίνησε να λειτουργεί σαν online κατάστημα το 2010. 

Ο κύριος στόχος, ήταν να φέρουν τους gamers και τους συλλέκτες μαζί, σε ένα κόσμο όπου οι κονσόλες και τα επιτραπέζια παιχνίδια θα βρίσκονται μόνο μερικά κλικ μακριά. Ο πειρασμός ήταν ακόμα μεγαλύτερος, μιας και πολλά από τα προϊόντα που ήταν διαθέσιμα στο site ήταν δύσκολο να τα βρεις στην Ελλάδα. 

Καθώς ο αριθμός των πελατών μεγάλωνε, η ομάδα πίσω από το eFantasy εξασφάλιζε πως η εμπειρία για τον κάθε πελάτη θα ήταν όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη. Όλες οι προσπάθειες της εταιρείας περιστρέφονται γύρω από αυτή την πεποίθηση και όλοι προσπαθούν για να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, η εξυπηρέτηση πελατών είναι πάντοτε διαθέσιμη, για να απαντήσει σε κάθε ερώτηση.

Το eFantasy κατάφερε με αυτό τον τρόπο να μεγαλώσει σημαντικά, προσθέτοντας ακόμα περισσότερα προϊόντα με την πάροδο των χρόνων, όπως συλλεκτικά αντικείμενα, Funko POP! φιγούρες, είδη μοντελισμού, LEGO, και geeky δώρα. 

Με 20 κατηγορίες και πολλές περισσότερες υποκατηγορίες χωρισμένες ανά επωνυμία, είδος, ηλικία και πολλές άλλες ακόμα, το eFantasy διαθέτει πάνω από 10.000 προϊόντα

 

Οι προκλήσεις στο δρόμο για την επιτυχία

Ανεξάρτητα από το πόσο κερδοφόρα μπορεί να είναι μία επιχείρηση κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης περιόδου, ο δρόμος προς την επιτυχία είναι πάντα γεμάτος από εμπόδια. Όταν ο κλαδος του e-commerce εκτοξεύθηκε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του 2020 και ο ανταγωνισμός έγινε μεγαλύτερος, το eFantasy αποφάσισε να αναζητήσει έναν συνεργάτη στο marketing, ο οποίος θα μπορούσε να αφοσιωθεί 24/7 στο να βοηθήσει το e-shop να ξεχωρίσει.

Μιας και αυτό ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να γίνει, το eFantasy επέλεξε μία αυτοματοποιημένη, υποστηριζόμενη από τεχνητή νοημοσύνη πλατφόρμα και συγκεκριμένα επέλεξε τη Retargeting Biz

 

Γιατί Retargeting Biz;

Όντας μία ολοκληρωμένη λύση για το digital marketing, η Retargeting Biz συγκεντρώνει μαζί όλα τα απαραίτητα κανάλια που χρειάζεται ένα online κατάστημα για να ευημερήσει. Από το Facebook, το Instagram και τα Google Ads, μέχρι και εξατομικευμένα newsletters, μηχανή συστάσεων, push notifications, pop-ups, emails και SMS, η αυτοματοποιημένη πλατφόρμα marketing στοχεύει και βελτιώνει τα KPIs όπως το Conversion Rate και το Click Through Rate.

Ταυτόχρονα, μειώνει τα εγκαταλελειμμένα καλάθια και βελτιώνει το customer experience. Όλα χάρη στο "θαύμα" του αυτοματισμού και τις εξατομικευμένες προτάσεις προϊόντων που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη.

 

Πώς τα κατάφεραν;

Ο κύριος στόχος του eFantasy, δεδομένου του νέου ανταγωνιστικού τοπίου, ήταν να ενισχύσει το brand awareness, προσελκύοντας νέους πελάτες και διατηρώντας τους ήδη υπάρχοντες. Επομένως, τo marketing budget της εταιρείας κατευθυνθηκε προς το Facebook και τα Google Ads, μιας και αυτά τα κανάλια αποδείχτηκαν απαραίτητα για την επίτευξη του κύριου στόχου. Έτσι, ενεργοποιήθηκαν καμπάνιες και για New Traffic, αλλά και για Remarketing. 

Τα αποτελέσματα μετά από τους πρώτους έξι μήνες συνεργασίας με τη Retargeting Biz ήταν εντυπωσικά:

  • Το συνολικό Traffic που δημιουργήθηκε μέσα από εργαλεία της Retargeting Biz σχεδόν τριπλασιάστηκε
  • Το συνολικό Revenue διπλασιάστηκε
  • Τα Recovered Carts αυξήθηκαν 7 φορές

Google Ads

  • Το Conversion Rate (CVR) αυξήθηκε 10,41%
  • Το Cost Per Action (CPA) μειώθηκε κατά 31,48%
  • Το ROAS αυξήθηκε 3,4 φορές

Facebook Ads

  • Τα Impressions διπλασιάστηκαν
  • Οι Πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 29,65%
  • Το Revenue αυξήθηκε κατά 42,59%

 

Πλέον, μετά από σχεδόν ένα χρόνο συνεργασίας με τη Retargeting Biz, το eFantasy κατάφερε όχι μόνο να ξεχωρίσει από το πλήθος, αλλά και να επιτύχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, ενώ το ποσοστό μετατροπής (CVR) τετραπλασιάστηκε, το κόστος ανά ενέργεια (CPA) μειώθηκε κατά 60%.

Όταν η αγάπη και το πάθος για αυτό που κάνεις συνδυάζεται με ανθρώπινο, φιλικό πρόσωπο και μοντέρνες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντυπωσιακά αποδοτικό και επωφελές, τόσο για την επιχείρηση, όσο και για τους πελάτες της.

 

-Advertorial-

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Digital Marketing

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search