Digital Marketing

Γιατί δεν πρέπει να στέλνετε email μόνο με εικόνες

Γιατί δεν πρέπει να στέλνετε email μόνο με εικόνες

Οι εικόνες σε email καμπάνιες αποτελούν μία καλή πρακτική μάρκετινγκ. H αποστολή email μόνο με εικόνες μπορεί να ακούγεται σαν μια εξαιρετική ιδέα, αλλά κρύβει παγίδες. Η υπερβολική χρήση εικόνων στα email μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Εξάλλου, οι εικόνες από μόνες τους δεν εξυπηρετούν όλο το κοινό.

Μπορεί να υπάρχουν συνδρομητές που χρησιμοποιούν προγράμματα ανάγνωσης οθόνης, κάποιοι που έχουν απενεργοποιήσει τις εικόνες τους, που δεν έχουν καλή σύνδεση στο διαδίκτυο, ή που θέλουν να αναζητήσουν κάτι στο email σας. Δεν θέλετε τα email σας να μην προσφέρουν στους πελάτες σας όλα όσα χρειάζονται!

Ας δούμε 4 βασικούς λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να στέλνετε email μόνο με εικόνες.

1. Αν ο συνδρομητής έχει απενεργοποιημένες τις εικόνες δε θα δει το email σας

Δυστυχώς, η αποστολή email μόνο με εικόνες είναι κάτι που κάνουν πολλοί spammers για να κρύψουν το κείμενο και τις δραστηριότητές τους. Τα email μόνο με εικόνες έχουν σχετιστεί με τους spammers και θεωρούνται ακόμα ύποπτα. Πολλές φορές, τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας έχουν ρυθμιστεί για να εντοπίζουν οτιδήποτε φαίνεται με αυτόν τον τρόπο.

Για να προστατευτούν οι χρήστες, μηνύματα σαν αυτά καταλήγουν στα ανεπιθύμητα. Συνεπώς, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις βέλτιστες πρακτικές email μάρκετινγκ και ότι σχεδιάζετε τις καμπάνιες σας με τρόπο που σας βοηθά να αποφύγετε αυτό το φίλτρο.

Επίσης, μερικοί συνδρομητές, είτε λόγω προεπιλεγμένης ρύθμισης είτε λόγω προσωπικής επιλογής, έχουν απενεργοποιημένες τις εικόνες στα email τους. Στην περίπτωση αυτή, αν δεν έχετε γράψει εναλλακτικό κείμενο (Alt text) για την εικόνα, το email εμφανίζεται κενό.

Έτσι εμφανίζεται ένα email όταν αποτελείται μόνο από εικόνα. Μπορεί να φαίνεται ελκυστικό, αλλά έχει πολλά μειονεκτήματα.

 

2. Το μέγεθος του email μπορεί να προκαλέσει αργή φόρτωση ή να μη φορτωθεί καθόλου

Εάν οι πελάτες σας έχουν αργή σύνδεση στο διαδίκτυο ή συνδέονται με δεδομένα εν κινήσει, οι εικόνες στα email σας ενδέχεται να φορτώνονται πιο αργά από το κανονικό. Ακόμα και αν κάποιος έχει γρήγορο διαδίκτυο, υπάρχει κίνδυνος οι εικόνες να μην φορτωθούν αρκετά γρήγορα.

Οι χρήστες δεν θέλουν να αφιερώσουν πολύ χρόνο για να διαβάσουν ένα email. Επομένως, όσο μεγαλύτερο είναι το email σας, τόσο πιο πιθανό είναι ο συνδρομητής σας να το διαγράψει και να κάνει απεγγραφή. Αν οι εικόνες είναι το μόνο που έχει να προσφέρει το email σας, αυτό μπορεί να επηρεάσει τη μελλοντική αλληλεπίδραση με την επωνυμία σας.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο emailsystem.app



 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Digital Marketing

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search