Tech & Business

Πώς να προστατεύσετε τα παιδιά και τις συσκευές σας, αυτά τα Χριστούγεννα

Πώς να προστατεύσετε τα παιδιά και τις συσκευές σας, αυτά τα Χριστούγεννα

Τέσσερις απλές και χρήσιμες συμβουλές από την εταιρία κυβερνοασφάλειας ESET, για λιγότερους κινδύνους


Η αναπόφευκτη παρουσία της τεχνολογίας και του διαδικτύου στη ζωή ενός παιδιού είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Τα παιδιά ανατρέφονται και διαμορφώνουν τη ζωή τους γύρω από την τεχνολογία.

Το γεγονός αυτό αντανακλάται εντονότερα τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, όπου μεγάλος αριθμός δώρων προς τα παιδιά είναι laptop, smartphone, tablet ή online παιχνίδια.

Καθώς όλες αυτές οι συσκευές συνδέονται στο internet, με αποτέλεσμα να εκθέτουν τους μικρούς τους χρήστες σε κινδύνους, η ESET δίνει τέσσερις συμβουλές που θα βοηθήσουν τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους προστατευμένα, ώστε να απολαμβάνουν την τεχνολογία κι όχι να εκτίθενται σε κινδύνους λόγω της χρήσης της.

1. Φιλτράρετε ύποπτο και ακατάλληλο περιεχόμενο.

Με τη χρήση φίλτρων εμποδίζουμε την πρόσβαση σε επιβλαβές περιεχόμενο και μειώνουμε τον κίνδυνο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με ακατάλληλο περιεχόμενο.

Αυτό περιλαμβάνει προσβλητικό, βίαιο και πορνογραφικό υλικό, καθώς και ιστότοπους που προσφέρουν επικίνδυνες «συμβουλές» για πράγματα όπως εγκληματική δραστηριότητα ή πώς να βλάψουν τον εαυτό τους.

Βεβαίως, τα φίλτρα δεν είναι αλάθητα - μπορούν να παραβλέψουν ορισμένους τύπους ακατάλληλου περιεχομένου, ωστόσο μπορεί να αποκλείσουν κατά λάθος και ιστοσελίδες που δεν είναι πραγματικά προσβλητικές. Σε τέτοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε την κρίση σας και ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να έρχονται σε εσάς για να συζητάτε από κοινού.

2. Κατανοήστε ότι οι εφαρμογές αποτελούν περιουσιακά στοιχεία.

Η διαδικασία λήψης εφαρμογών είναι τόσο εύκολη, που μερικές φορές ξεχνάμε ότι είναι κάτι περισσότερο από απλά χρήσιμα ή διασκεδαστικά προγράμματα.

Είναι πραγματικά περιουσιακά στοιχεία, πολλά από τα οποία κοστίζουν χρήματα για να αποκτηθούν, επομένως, η πρόσβαση σ’ αυτά και η χρήση τους θα πρέπει να παρακολουθούνται.

Τα φίλτρα και τα δικαιώματα πρόσβασης μπορούν να ρυθμιστούν έτσι ώστε ο γονέας να είναι ο μόνος με δικαιώματα διαχειριστή, όταν πρόκειται να γίνει λήψη εφαρμογών και παιχνιδιών. Αυτό το προληπτικό μέτρο, επίσης, μειώνει τις πιθανότητες εγκατάστασης πιθανώς κακόβουλων ή επιβλαβών εφαρμογών.


3. Ελέγχετε την ώρα.

Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας και το αν διαθέτουν ή όχι τη δική τους συσκευή, ο καθορισμός του χρόνου που μπορούν να ξοδέψουν στα smartphones τους, τα tablet ή τους φορητούς υπολογιστές είναι σημαντικό.

Οι εφαρμογές γονικού ελέγχου μπορούν να σας βοηθήσουν να το πετύχετε, με λειτουργίες όπως το «timebudget», που επιτρέπει στο το παιδί, αφού έχει φτάσει στο όριο, να ζητήσει περισσότερο χρόνο. Η υπόλοιπη συζήτηση εξαρτάται από εσάς κι από το αν νομίζετε ότι σ’ αυτή την περίπτωση μπορείτε να κάνετε τη σχετική υποχώρηση ή όχι.


4. Ενθαρρύνετε διαρκώς τη συνομιλία σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Είναι σημαντικό, από την πρώτη ημέρα που δωρίζετε στο παιδί σας μια συσκευή η οποία συνδέεται στο διαδίκτυο, να συζητήσετε (ακόμα κι από την ηλικία των τριών ετών), τη σημασία της ηλεκτρονικής ασφάλειας και γιατίείναι απαραίτητος ο γονικός έλεγχος.

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και αποκτούν μεγαλύτερη ευθύνη, είναι πιο πιθανό να καταλάβουν πώς θα συνεχίσουν να προστατεύονται από προσβλητικό περιεχόμενο και απειλές (πχ. με τον καθορισμό ισχυρών κωδικών πρόσβασης και τακτική ενημέρωση του λογισμικού τους).

Είναι σίγουρο ότι ο ποιοτικός γονικός ρόλος θα σας ανταμείψει, στο μέλλον.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα Tech & Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search