Tech & Business

Πάνω από 1 τρισ. δολάρια οι δαπάνες στο ΙοΤ το 2022

Πάνω από 1 τρισ. δολάρια οι δαπάνες στο ΙοΤ το 2022

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζει να διευρύνεται το ψηφιακό μας σύμπαν. Σε ελάχιστα χρόνια από σήμερα, το 2025, το οικοσύστημα του Internet of Things (IoT) θα μετρά περισσότερα από 41,6 δισ. συνδεδεμένες συσκευές και αντικείμενα. Οι δε δαπάνες για το IoT αναμένεται να ξεπεράσουν το φράγμα του $1 τρισ. ήδη από το 2022, για να αυξηθούν στο 1,1 τρισ. δολάρια το 2023, καταγράφοντας μέση ετήσια αύξηση κατά 12,6%.

Σύμφωνα με την IDC (Worldwide Semiannual Spending Guide), για το τρέχον έτος οι συνολικές δαπάνες για το IoT θα κινηθούν στα επίπεδα των 726 δισ. δολ. Τρεις κλάδοι θα είναι αυτοί που κατά κύριο λόγο θα πραγματοποιήσουν τις μεγαλύτερες δαπάνες σε συστήματα Internet of Things: η διακριτή παραγωγή, η μεταποίηση και οι μεταφορές, αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο των συνολικών δαπανών παγκοσμίως για το 2019.

Οι δαπάνες για την ανάπτυξη του IoT συνεχίζονται να επιδεικνύουν ικανοποιητική δυναμική. Ενώ εταιρείες και οργανισμοί επενδύουν σε hardware, software και υπηρεσίες, για να υποστηρίξουν τις πρωτοβουλίες IoT, η επόμενη πρόκληση που αντιμετωπίζουν είναι να εντοπίσουν τις λύσεις εκείνες που θα τους βοηθήσουν να διαχειρίζονται, να επεξεργάζονται και να αναλύουν τα δεδομένα, τα οποία παράγονται από όλες αυτές τις συνδεδεμένες συσκευές και τα αντικείμενα” σχολιάζουν οι αναλυτές της IDC.

Σε γεωγραφικό επίπεδο η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού είναι αυτή που αναμένεται να πραγματοποιήσει τις περισσότερες δαπάνες στο ΙοΤ, περίπου το 36,9% του συνόλου, με τις ΗΠΑ να ακολουθούν και τη Δυτική Ευρώπη να έπεται.[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.

 

 
Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα Tech & Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search