Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζει να διευρύνεται το ψηφιακό μας σύμπαν. Σε ελάχιστα χρόνια από σήμερα, το 2025, το οικοσύστημα του Internet of Things (IoT) θα μετρά περισσότερα από 41,6 δισ. συνδεδεμένες συσκευές και αντικείμενα. Οι δε δαπάνες για το IoT αναμένεται να ξεπεράσουν το φράγμα του $1 τρισ. ήδη από το 2022, για να αυξηθούν στο 1,1 τρισ. δολάρια το 2023, καταγράφοντας μέση ετήσια αύξηση κατά 12,6%.
Σύμφωνα με την IDC (Worldwide Semiannual Spending Guide), για το τρέχον έτος οι συνολικές δαπάνες για το IoT θα κινηθούν στα επίπεδα των 726 δισ. δολ. Τρεις κλάδοι θα είναι αυτοί που κατά κύριο λόγο θα πραγματοποιήσουν τις μεγαλύτερες δαπάνες σε συστήματα Internet of Things: η διακριτή παραγωγή, η μεταποίηση και οι μεταφορές, αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο των συνολικών δαπανών παγκοσμίως για το 2019.
“Οι δαπάνες για την ανάπτυξη του IoT συνεχίζονται να επιδεικνύουν ικανοποιητική δυναμική. Ενώ εταιρείες και οργανισμοί επενδύουν σε hardware, software και υπηρεσίες, για να υποστηρίξουν τις πρωτοβουλίες IoT, η επόμενη πρόκληση που αντιμετωπίζουν είναι να εντοπίσουν τις λύσεις εκείνες που θα τους βοηθήσουν να διαχειρίζονται, να επεξεργάζονται και να αναλύουν τα δεδομένα, τα οποία παράγονται από όλες αυτές τις συνδεδεμένες συσκευές και τα αντικείμενα” σχολιάζουν οι αναλυτές της IDC.
Σε γεωγραφικό επίπεδο η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού είναι αυτή που αναμένεται να πραγματοποιήσει τις περισσότερες δαπάνες στο ΙοΤ, περίπου το 36,9% του συνόλου, με τις ΗΠΑ να ακολουθούν και τη Δυτική Ευρώπη να έπεται.[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]
Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.