Χρονιά σταθμός για την ενσωμάτωση των προηγμένων τεχνολογιών στην εταιρική πραγματικότητα, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών, θα είναι το 2020. Προηγμένες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, το 5G, και οι υπηρεσίες με εξατομικευμένο περιεχόμενο, αναμένεται να ενσωματωθούν στις επιχειρήσεις και να αξιοποιηθούν από τους καταναλωτές το 2020. Αυτές, άλλωστε, οι προηγμένες τεχνολογικές τάσεις είναι, που οδηγούν την κούρσα των επενδύσεων στους τομείς της Τεχνολογίας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των Τηλεπικοινωνιών.
Ήδη, περισσότερες από 100 εταιρείες παγκοσμίως θα αρχίσουν ενσωματώνουν δοκιμαστικά την τεχνολογία 5G μέχρι το τέλος του 2020, επενδύοντας μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Πολλές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο θεωρούν ότι το 5G αποτελεί την ιδανική επιλογή, ειδικά για βιομηχανικά περιβάλλοντα, όπως εργοστάσια παραγωγής, κέντρα logistics και λιμάνια.
Η εμφάνιση του 5G - όπως επισημαίνει η 19η ετήσια έκθεση της Deloitte “TMT Predictions 2020” - θα προσφέρει πρωτοφανείς ευκαιρίες ανάπτυξης και αύξησης των επιπέδων παραγωγικότητας στις εταιρείες. Σε συνδυασμό με άλλες τεχνολογίες οικοσυστημάτων, όπως το IoT, το 5G θα οδηγήσει στην επίτευξη ενός μέλλοντος ολικής συνδεσιμότητας και παράλληλα, θα εξελίξει τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.
Αντίστοιχες είναι οι τάσεις που αναμένεται να δούμε και στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, οι μεμονωμένες τεχνολογίες γίνονται όλο και πιο αλληλένδετες και αλληλεξαρτώμενες, αυξάνοντας, έτσι, τον αντίκτυπο και την αξία τους. Τo μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων για τη βιομηχανία TMT αναμένεται να προέλθει από smartphones, υπολογιστές, τηλεοράσεις, επιχειρηματικά κέντρα δεδομένων και το ανάλογο λογισμικό, καθώς και από την τεχνολογία Internet of Things.
Αιχμή του δόρατος σε αυτό το νέο περιβάλλον θα είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ). Από το 2020 και μετά - όπως προβλέπουν οι αναλυτές - μια νέα γενιά edge chips Τεχνητής Νοημοσύνης θα μειώσει τα προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη σύνδεσης στο διαδίκτυο στα smartphones, φέρνοντας το ΑΙ στη συσκευή. Η Deloitte προβλέπει ότι το 2020 θα πωληθούν πάνω από 750 εκατομμύρια προηγμένα edge chips AI, τα οποία θα εκτελούν ή θα επιταχύνουν τις εργασίες μηχανοκίνητης εκμάθησης στη συσκευή και όχι σε ένα απομακρυσμένο κέντρο δεδομένων. Παράλληλα, η αγορά edge chips Τεχνητής Νοημοσύνης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από τη συνολική αγορά chips.
Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.
[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]