eCommerce

Το TikTok Shop επεκτείνεται στην Ευρώπη

Το TikTok Shop επεκτείνεται στην Ευρώπη

Το TikTok Shop αναμενόταν να ξεκινήσει να λειτουργεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αυτό το καλοκαίρι, αλλά η ByteDance έβαλε φρένο. Ο νέος προγραμματισμός, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι να λανσαριστεί τον Οκτώβριο στην Ιρλανδία και την Ισπανία, με άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθούν το επόμενο έτος.

Το TikTok Shop λανσαρίστηκε σε ορισμένες περιοχές της Ασίας στις αρχές του 2023 και ακολούθησαν το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Στη συνέχεια, η περαιτέρω επέκταση σε δυτικές αγορές καθυστέρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το TikTok Shop φαινόταν να έρχεται στην ηπειρωτική Ευρώπη φέτος την άνοιξη, όταν το TikTok άρχισε να προσκαλεί εμπόρους σε beta test στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Η ByteDance, ωστόσο, αποφάσισε να καθυστερήσει την επέκτασή της στην Ευρώπη, προκειμένου να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του TikTok Shop στις ΗΠΑ και σύμφωνα με πληροφορίες να μείνει μακριά και από τις ρυθμιστικές αρχές τής Ευρώπης - ενώ στις ΗΠΑ είχε ήδη μεγάλα προβλήματα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η ByteDance είπε σε συνεργάτες της, συμπεριλαμβανομένων εμπόρων και πρακτορείων δημιουργών τις τελευταίες εβδομάδες, να ετοιμαστούν για το ντεμπούτο του TikTok Shop στην Ιρλανδία και την Ισπανία.

Μια ομάδα 40 εργαζομένων λέγεται ότι είναι έτοιμη στην Ισπανία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το λανσάρισμα του TikTok Shop στην πρώτη ηπειρωτική ευρωπαϊκή χώρα θα πραγματοποιηθεί ομαλά. Στο μεταξύ, η TikTok αναζητά στην Ισπανία νέους υπαλλήλους σε διάφορους ρόλους, από τα logistics έως τη συμμόρφωση και τη στρατηγική για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού της marketplace.

Ένας εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε ανώνυμα στο Bloomberg ότι η εταιρεία «θα συνεχίσει να πειραματίζεται με αυτήν τη νέα εμπορική ευκαιρία για να υποστηρίξει επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και να επιτρέψει στην κοινότητά των χρηστών να ανακαλύψει και να ασχοληθεί με προϊόντα που αγαπά».

Πηγή: ecommercenews

 

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search