eCommerce

Η ΕΕ ζητά επειγόντως διευκρινήσεις από τις Temu και Shein

Η ΕΕ ζητά επειγόντως διευκρινήσεις από τις Temu και Shein

Οι Temu και Shein βρέθηκαν αντιμέτωπες με ένα περιθώριο δέκα ημερών για να παράσχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με διάφορες πτυχές των υπηρεσιών τους στους Ευρωπαίους καταναλωτές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ζήτησε μετά από καταγγελίες από οργανώσεις καταναλωτών.

Ως VLOP (Very Large Online Platforms - πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες), οι Temu και Shein πρέπει να συμμορφώνονται με τους αυστηρούς κανόνες του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, ο οποίος απαιτεί σημαντικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση του παράνομου και επιβλαβούς περιεχομένου στις πλατφόρμες τους.

Οι δύο κινεζικές πλατφόρμες προστέθηκαν από την ΕΕ στη λίστα των VLOP πριν μερικούς μήνες - κάτι που η Amazon και η Zalando αρνούνται να δεχτούν στις δικές τους περιπτώσεις.

Μεταξύ άλλων, οι Ρυθμιστικές Αρχές ζητημάτων τεχνολογίας της ΕΕ ρωτούν τις κινεζικές πλατφόρμες τί έχουν κάνει να διευκολύνουν τις αναφορές χρηστών για παράνομα προϊόντα. Επίσης έχουν ερωτήσεις σχετικά με μέτρα που έχουν λάβει όν αφορά τις διεπαφές χρηστών στις εφαρμογές τους, για την αποφυγή των λεγόμενων "σκοτεινών μοτίβων", τα οποία αφορούν την προστασία των ανηλίκων, τη διαφάνεια των συστημάτων συστάσεων, την ιχνηλασιμότητα των εμπόρων κ.λπ.

Τόσο η Temu όσο και η Shein πρέπει να παράσχουν τις ζητούμενες πληροφορίες έως τις 12 Ιουλίου. Με βάση την αξιολόγηση των απαντήσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθορίσει τα επόμενα βήματα. Εάν οι πληροφορίες είναι αναληθείς, ελλιπείς ή παραπλανητικές, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα και, τελικά, αυστηρότερες κυρώσεις.

Οι Temu και Shein είναι παραδείγματα κινεζικών ηλεκτρονικών αγορών που αναπτύσσονται γρήγορα στην Ευρώπη. Τουλάχιστον το 32% των Γερμανών έχουν ήδη αγοράσει κάτι από το marketplace της Temu και το 22% από της Shein. Οι οργανώσεις καταναλωτών και συμφερόντων στην Ευρώπη αντιτίθενται επανειλημμένα στις πλατφόρμες, υποστηρίζοντας ότι δεν συμμορφώνονται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Πρόσφατα, σε μια ανοιχτή επιστολή, ο Ecommerce Europe και πολλοί αρμόδιοι εθνικοί φορείς ζήτησαν ίσους όρους ανταγωνισμού για όλους τους παίκτες ηλεκτρονικού εμπορίου που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά, υποστηρίζοντας ρητά την καλύτερη επιβολή των υφιστάμενων κανονισμών.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search