eCommerce

Ecommerce Europe: Επείγουσα ανάγκη να εξασφαλιστούν ίσοι όροι ανταγωνισμού

Ecommerce Europe: Επείγουσα ανάγκη να εξασφαλιστούν ίσοι όροι ανταγωνισμού

Σε μια ανοιχτή επιστολή, ο Ecommerce Europe και πολλά από τα μέλη των εθνικών ενώσεών του, ζητούν ίσους όρους ανταγωνισμού για όλους τους παίκτες ηλεκτρονικού εμπορίου που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά, υποστηρίζοντας ρητά την καλύτερη επιβολή των υφιστάμενων κανονισμών.

Οι αρμόδιοι φορείς ανησυχούν, βλέποντας πώς έμποροι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης καταφέρνουν να προσελκύουν ευρωπαίους καταναλωτές χωρίς να τηρούν τους κανόνες. Αυτό φαίνεται έντονα, σύμφωνα με το Ecommerce Europe, όσον αφορά στους κανονισμούς για την προστασία των καταναλωτών, την ασφάλεια των προϊόντων, τις απομιμήσεις, την προστασία δεδομένων και ιδιωτικότητας, όπως επίσης και την περιβαλλοντική και φορολογική νομοθεσία.

Οι εταιρείες που έχουν ήδη έδρα στην ΕΕ, υπόκεινται σε πολλούς κανονισμούς σε αυτούς τους τομείς, αναφέρει ο Ecommerce Europe, και το κόστος συμμόρφωσης τείνει να είναι υψηλό «καθώς οι κανόνες είναι γενικά περίπλοκοι και συχνά δεν είναι πλήρως εναρμονισμένοι σε επίπεδο ΕΕ». Ως εκ τούτου, έχει καταστεί δύσκολο για τους παίκτες που εδρεύουν στην ΕΕ να ανταγωνίζονται σε ισότιμο επίπεδο με νέους παίκτες εκτός ΕΕ.

«Τα τελευταία χρόνια νέοι παίκτες ηλεκτρονικού εμπορίου εκτός ΕΕ έχουν εισέλθει στην Ένωση και ασκούν μεγάλη πίεση στην ενιαία αγορά και σε εταιρείες που είναι ήδη εγκατεστημένες στην ΕΕ», παρατηρεί ο Luca Cassetti, Γενικός Γραμματέας του Ecommerce Europe.

Ο Cassetti συνεχίζει: «Πάντα ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε σθεναρά υπέρ μιας ανοιχτής και ανταγωνιστικής αγοράς, καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να διασφαλίσουν ότι αυτός ο ανταγωνισμός είναι δίκαιος».

Με τη μη συμμόρφωση με τους κανόνες, εκτός από τη σκοπιά του αθέμιτου ανταγωνισμού, προϊόντα που είναι δυνητικά επικίνδυνα μπορούν να φτάσουν στους καταναλωτές της ΕΕ, προειδοποιεί ο Ecommerce Europe. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο πολύ ότι οι υπάρχοντες κανόνες είναι ανεπαρκείς, αλλά "στην κακή επιβολή αυτών των κανόνων της ΕΕ προς παίκτες που δεν έχουν έδρα την ΕΕ".

Ο Ecommerce Europe και οι εθνικοί φορείς που συνυπογράφουν, υποστηρίζουν ότι η εποπτεία των ξένων παικτών θα πρέπει να είναι εξίσου αυστηρή με εκείνη των παικτών εντός της Ένωσης και ζητούν να «τιμωρηθούν οι μη συμμορφούμενοι παίκτες με την ίδια αποφασιστικότητα».

 

Εικόνα: Stockcake

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search