eCommerce

Το διασυνοριακό εμπόριο στην Ευρώπη είναι πολύ δύσκολο

Το διασυνοριακό εμπόριο στην Ευρώπη είναι πολύ δύσκολο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ιδρύθηκε για να επιτρέψει, μεταξύ άλλων, την ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών, υπηρεσιών, κεφαλαίων και εργασίας μεταξύ των κρατών μελών. Η Ψηφιακή Ενιαία Αγορά εισήχθη με το ίδιο όραμα, για τη μετάβαση από 28 εθνικές αγορές σε μία. Όμως, πάνω από τις μισές διαδικτυακές επιχειρήσεις στην Ευρώπη πιστεύουν ότι η διασυνοριακή επέκταση εντός της ΕΕ γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Μια μελέτη από την εταιρεία Stripe, μεταξύ των κορυφαίων 500 διαδικτυακών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, δείχνει ότι μόνο μια μειοψηφία κατανοεί όλους τους κανονισμούς που ισχύουν, ενώ το 33% λένε ότι είναι απόλυτα σίγουροι ότι συμμορφώνονται με τα κανονιστικά πρότυπα.

"Τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά και ξεκάθαρα: η ποικιλία των κανονισμών σε ολόκληρη την ΕΕ είναι μια σημαντική, δαπανηρή και ολοένα και πιο σημαντική πρόκληση για τις διαδικτυακές επιχειρήσεις", αναφέρεται στην έκθεση. Για πάνω από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων, η ρύθμιση και η συμμόρφωση είναι μία από τις τρεις κορυφαίες προκλήσεις τους. Επίσης, το 23% είπε ότι η αβεβαιότητα σχετικά με την αλλαγή κανόνων είναι μια κορυφαία επιχειρηματική πρόκληση.

Στα ευρήματα, το 51% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι η πώληση σε άλλες αγορές της ΕΕ είναι μια πρόκληση, ενώ αυτό που θέλουν οι εταρείες, είναι κανονιστική και φορολογική εναρμόνιση. Σχεδόν δύο στις τρεις επιχειρήσεις δηλώνουν ότι θα δραστηριοποιηθούν σε τουλάχιστον 10 χώρες εάν εναρμονισθούν είτε κανονισμοί είτε φορολογικά καθεστώτα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περίπου τα τρία τέταρτα των επιχειρήσεων πιστεύουν ότι η συμμόρφωση αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξή τους, και το 30% το χαρακτηρίζουν ακόμη και ως "μεγάλη πρόκληση". Τέλος, οι περισσότερες εταιρείες πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να αυξήσουν τα έσοδά τους κατά 30% εάν δεν χρειάζονταν να ασχοληθούν με τους κανονισμούς και τη συμμόρφωση.

Μπορείτε να βρείτε την πλήρη έκθεση εδώ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο στα social media.

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


 
 
 
Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search