Η πανδημία δεν έχει αλλάξει μόνο τις αγοραστικές συμπεριφορές των καταναλωτών, αλλά έχει αλλάξει και τον τρόπο με τον οποίο πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες.
Ένας σημαντικός αριθμός ατόμων στις ΗΠΑ χρησιμοποιούσαν ήδη πληρωμές μέσω κινητών σε τακτική βάση πριν από την πανδημία, ο οποίος υπολογίζεται σε περίπου 72 εκατομμύρια για το 2019.
Καθώς περισσότεροι καταναλωτές πειραματίστηκαν με διαφορετικές μεθόδους πληρωμής το 2020, ο αριθμός των χρηστών που πλήρωσαν με το κινητό τους στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 29% σε ετήσια βάση, φτάνοντας στα 92,3 εκατομμύρια. Φέτος, αναμένεται πως θα ξεπεραστούν οι 100 εκατομμύρια χρήστες και η ανάπτυξη θα συνεχιστεί σταθερά μέχρι και το 2025.
Το eMarketer προβλέπει ότι περισσότεροι από ένας στους δύο χρήστες smartphone στις ΗΠΑ θα πληρώνουν με αυτό.
"Στις ανέπαφες πληρωμές περιλαμβάνεται η χρήση παραδοσιακών πιστωτικών και χρεωστικών καρτών μέσω κινητών, αλλά και ψηφιακά πορτοφόλια για κινητά όπως το Apple Pay, το Google Pay και mobile apps λιανεμπόρων", δήλωσε ο Oscar Orozco, Διευθυντής Προβλέψεων του eMarketer στο Insider Intelligence.
Η Visa ανακοίνωσε ότι η ανέπαφη χρήση καρτών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 150% σε ετήσια βάση τον περασμένο Μάρτιο και η Mastercard ανέφερε αύξηση περίπου 40% για το πρώτο τρίμηνο του 2020. "Αυτές οι αυξήσεις οφείλονται εν μέρει σε χρήση καρτών χωρίς επαφή, όπως επίσης και στην υιοθέτηση καρτών σε mobile wallets", δήλωσε ο Orozco.
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε τον Απρίλιο του 2020, περισσότεροι ενήλικες στις ΗΠΑ στράφηκαν σε κινητά πορτοφόλια για να πληρώσουν για τις αγορές τους, αντί να χρησιμοποιήσουν μετρητά.
Τον Ιούλιο του 2020, δημοσκοπήσεις από το CommerceNext και το CassarCo Strategy and Analytics, το 13% των χρηστών Διαδικτύου στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι προσπάθησαν να πληρώσουν σε κατάστημα με κινητό τηλέφωνο για πρώτη φορά κατά την έναρξη της πανδημίας, ενώ ακόμα ένα 20% δήλωσε ότι παρήγγειλε ένα προϊόν από mobile app που δεν είχε χρησιμοποιήσει ξανά στο παρελθόν.
Υπάρχει, πάντως το ζήτημα ορισμένων επιχειρήσεων, ιδίως των μικρών, που δεν δέχονται πληρωμές μέσω κινητού. Ακόμα και μεγάλοι λιανοπωλητές που δέχονται πληρωμές από mobile wallets προσφέρουν περιορισμένες επιλογές. Σύμφωνα με τον Orozco, αυτή η έλλειψη συνοχής έχει εμποδίσει την ανάπτυξη.
Ωστόσο, ο όγκος των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω πορτοφολιών σε smartphones αυξάνεται. Το 2020, πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές πάνω από 182 δισ. δολάρια μέσω ψηφιακών πορτοφολιών σε καταστήματα στις ΗΠΑ, αύξηση περίπου 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.
Φέτος, οι συναλλαγές αναμένεται να φτάσουν σε αξία σχεδόν τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια και μέχρι το τέλος του 2025 θα ξεπεράσουν τα 500 δισ. δολάρια.
Εικόνα: Clay Banks, Unsplash
Μοιραστείτε το άρθρο
[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]