Digital Payments

Mastercard: Επιπλέον $900 δισ. για online αγορές ξοδεύτηκαν το 2020

Mastercard: Επιπλέον $900 δισ. για online αγορές ξοδεύτηκαν το 2020

Καθώς η πανδημία κράτησε τους καταναλωτές σε όλο τον πλανήτη στα σπίτια τους, σχεδόν τα πάντα, από είδη παντοπωλείου έως προμήθειες κηπουρικής αγοράστηκαν στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση "Recovery Insights" της Mastercard, το αποτέλεσμα ήταν να δαπανηθούν επιπλέον 900 δισεκατομμύρια δολάρια στο λιανικό εμπόριο online σε όλο τον κόσμο το 2020. Με άλλα λόγια, το 2020, στο ηλεκτρονικό εμπόριο αντιστοιχούσε περίπου 1 δολάριο στα 5 που δαπανήθηκαν στη λιανική, από περίπου $1 στα $7 που ήταν η αντίστοιχη αναλογία για το 2019.

Όπως σημειώνει η Mastercard, υπολογίζεται πως περίπου το 20-30% της μετακίνησης των καταναλωτών που σχετίζεται με την πανδημία παγκοσμίως αναμένεται να είναι μόνιμη.

Η έκθεση βασίζεται σε ανώνυμη και συγκεντρωτική δραστηριότητα πωλήσεων στο δίκτυο Mastercard και ανάλυση από το Mastercard Economics Institute. Η ανάλυση εμβαθύνει στο τι σημαίνει αυτό ανά χώρα και ανά τομέα, για αγαθά και υπηρεσίες, για εθνικές αγορές και διασυνοριακό εμπόριο.

 

Ενώ ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν ήταν ούτε καθολικός ούτε συνεπής, λόγω γεωγραφικών, οικονομικών και διαφορών στα νοικοκυριά, η έκθεση αποκαλύπτει πολλές γενικές τάσεις:

Οι πιο ώριμες αγορές βελτιώθηκαν περεταίρω: Οι οικονομίες που ήταν "πιο ψηφιακές" πριν από την κρίση, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, είδαν μεγαλύτερα κέρδη στην εγχώρια μετατόπιση στις ψηφιακές αγορές που φαίνεται πιο μόνιμη από ό,τι οι χώρες που είχαν μικρότερο μερίδιο στο ηλεκτρονικό εμπόριο πριν από την κρίση, όπως η Αργεντινή και το Μεξικό. Οι περιοχές Ασίας-Ειρηνικού, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη ήταν οι περιοχές που είχαν την ισχυρότερη υιοθέτηση του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τα ψηφιακά κέρδη των παντοπωλείων φαίνονται μόνιμα: Οι βασικοί τομείς λιανικής, οι οποίοι είχαν το μικρότερο ψηφιακό μερίδιο πριν από την κρίση, είχαν υψηλά κέρδη. Με τη διαμόρφωση νέων καταναλωτικών συνηθειών και δεδομένης της χαμηλής βάσης χρηστών πριν από την πανδημία, αναμένεται ότι το 70-80% της αύξησης των ηλεκτρονικών αγορών θα παραμείνει.

Το διεθνές ηλεκτρονικό εμπόριο αυξήθηκε κατά 25-30%: Το διεθνές ηλεκτρονικό εμπόριο σημείωσε αύξηση τόσο στον όγκο των πωλήσεων όσο και στον αριθμό διαφορετικών χωρών όπου οι αγοραστές έκαναν παραγγελίες. Με απείρως περισσότερες επιλογές στα χέρια τους, οι καταναλωτικές δαπάνες στο διεθνές ηλεκτρονικό εμπόριο αυξήθηκαν περίπου 25-30% σε ετήσια βάση από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Οι καταναλωτές αυξάνουν το ψηφιακό τους αποτύπωμα αγοράζοντας από έως και 30% περισσότερα e-shop: Αποτυπώνοντας τις εκτεταμένες επιλογές που έχουν οι καταναλωτές, η ανάλυση της Mastercard δείχνει ότι οι καταναλωτές παγκοσμίως πραγματοποιούν αγορές σε μεγαλύτερο αριθμό e-shop και marketplaces από ό, τι στο παρελθόν. Οι κάτοικοι σε χώρες όπως η Ιταλία και η Σαουδική Αραβία αγοράζουν από 33% περισσότερα διαδικτυακά καταστήματα, κατά μέσο όρο, ακολουθούμενoi από αυτούς στη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιταχύνθηκε η μετάβαση στις ηλεκτρονικές πληρωμές στις ΗΠΑ: Ακόμη και στα φυσικά καταστήματα, η πανδημία επιτάχυνε τη μετάβαση στις ψηφιακές πληρωμές, αφού περισσότεροι καταναλωτές προτίμησαν τις ανέπαφες πληρωμές έναντι των μετρητών. Σύμφωνα με δεδομένα εντύπων πληρωμής σε καταστήματα λιανικής και εστιατορίων, διαπιστώθηκε ότι οι πληρωμές χωρίς μετρητά αυξήθηκαν κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες πάνω ​​από τη αυξητική τάση. Αυτό οδήγησε σε επιτάχυνση της μετάβασης από μετρητά σε ηλεκτρονικές πληρωμές κατά ένα ολόκληρο έτος.

Μπορείτε να βρείτε την έκθεση της Mastercard εδώ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα Digital Payments

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search