Digital Marketing

Πώς να συνδυάσετε αποτελεσματικά το SEO και το email marketing

Πώς να συνδυάσετε αποτελεσματικά το SEO και το email marketing

Το SEO και τo email marketing αποτελούν 2 πολύ αποτελεσματικά μέσα προώθησης μιας επιχείρησης στο ψηφιακό κόσμο. Συνήθως οι περισσότερες επιχειρήσεις τα αντιμετωπίζουν σαν ξεχωριστά εργαλεία και δεν σκέφτονται ότι θα μπορούσαν να τα συνδυάσουν για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα

Μπορεί εκ πρώτης όψεως το SEO να φαίνεται εντελώς άσχετο με το email marketing, ωστόσο, αυτά τα δύο μέσα μπορούν να συνδυαστούν με πολλούς τρόπους. Η email marketing στρατηγική σας μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια στο κομμάτι του SEO. 

Με τα σωστά εργαλεία και τις κατάλληλες τακτικές θα μπορέσετε τόσο να αυξήσετε τη λίστα των συνδρομητών σας, όσο και να βελτιώσετε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

1. Τμηματοποιήστε τη λίστα των email σας και προωθήστε εξατομικευμένο περιεχόμενο

Η τμηματοποίηση της λίστας των email σας επιτρέπει να στοχεύετε σε μικρότερες ομάδες κοινού. Είναι πολύ χρήσιμη όταν θέλετε να στείλετε στο κοινό σας εξατομικευμένο περιεχόμενο.

Η κατηγοριοποίηση των συνδρομητών σας μπορεί να γίνει με βάση το φύλο, την ηλικία, την τοποθεσία, τα ψυχογραφικά χαρακτηριστικά, τα ενδιαφέροντα, τη συμπεριφορά ή τις αγοραστικές συνήθειες.

Κάνοντας μία σωστή τμηματοποίηση θα είστε βέβαιοι ότι στέλνετε το κατάλληλο περιεχόμενο στους σωστούς πελάτες.

Όταν δημιουργείτε email καμπάνιες αναφέρεστε σε διάφορα θέματα, για τα οποία μπορεί να μην ενδιαφέρονται όλοι οι συνδρομητές σας. Πλέον κάθε πελάτης αισθάνεται ξεχωριστός και θέλει να τον αντιμετωπίζουν ως μοναδικό. 

Όταν οι συνδρομητές σας λαμβάνουν εξατομικευμένο περιεχόμενο είναι πιο πιθανό να το θεωρήσουν σχετικό με αυτούς. Έτσι, αυξάνονται οι πιθανότητες να αλληλεπιδράσουν με αυτό και να προχωρήσουν σε κάποια ενέργεια. 

Για να τμηματοποιήσετε μία λίστα με email και να προσφέρετε στους συνδρομητές σας το περιεχόμενο που θέλουν, χρειάζεστε τα δεδομένα τους. Μπορείτε να αποκτήσετε τα δεδομένα αυτά από τα προφίλ των email των χρηστών, από τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μέσα από έρευνες και ερωτηματολόγια που θα τους στείλετε για να απαντήσουν. 

2. Χρησιμοποιήστε τις σωστές λέξεις-κλειδιά

Όταν μιλάμε για SEO, μιλάμε για έρευνα λέξεων-κλειδιών. Εάν πιστεύετε, όμως, ότι οι λέξεις-κλειδιά δεν έχουν σημασία για το email marketing, τότε κάνετε λάθος.

Στο SEO ενσωματώνετε στο περιεχόμενό σας λέξεις-κλειδιά που ενδιαφέρουν το κοινό σας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα email σας. 

Από τα πιο σημαντικά μέρη στα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις-κλειδιά είναι το θέμα του email σας. Εάν γνωρίζετε ποιες λέξεις-κλειδιά ενδιαφέρουν το κοινό σας, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στο θέμα του email, ώστε να βελτιώσετε το ποσοστό ανοίγματος.

3. Κερδίστε backlinks από άλλους ιστοτόπους προς το δικό σας

Τα backlinks είναι οι σύνδεσμοι προς την ιστοσελίδα σας από άλλους ιστοτόπους. Τα backlinks από έγκυρους και αναγνωρισμένους ιστοτόπους έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την απόκτηση προβολών στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης

Όσο περισσότερα backlinks λαμβάνει η ιστοσελίδα σας από έγκυρους ιστοτόπους, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να ανέβει στην κατάταξη των αποτελεσμάτων της Google, καθώς θεωρείται πιο αξιόπιστη. Η Google εμπιστεύεται ήδη τους αναγνωρισμένους ιστοτόπους, οπότε εάν δει ότι συνδέονται με το περιεχόμενό σας, θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη και για το δικό σας ιστότοπο

Μην περιμένετε οι σχετικοί με εσάς ιστότοποι να συναντήσουν τυχαία την ιστοσελίδα σας. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε μαζί τους και να τους προσκαλέσετε να ελέγξουν το περιεχόμενό σας.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι μέσω email. Το email σας θα πρέπει να είναι προσεγμένο και ελκυστικό, για να προσελκύσετε το ενδιαφέρον τους και να τους πείσετε να συνδεθούν με την ιστοσελίδα σας. Εάν τους αρέσει αυτό που βλέπουν, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν το δικό σας περιεχόμενο και στο δικό τους. 

4. Ζητήστε αξιολογήσεις από το κοινό σας

Ένας άλλος τρόπος, μέσω του οποίου μπορείτε να συνδυάσετε αποτελεσματικά το SEO και το email marketing, είναι να ζητήσετε αξιολογήσεις από τους πελάτες σας. Οι κριτικές είναι ζωτικής σημασίας για κάθε επιχείρηση, καθώς μέσω αυτών μπορεί να βελτιώνεται.

Διαβάστε τη συνέχεια στο emailsystem.app

 

Εικόνα: Melanie Deziel, Unsplash  

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


 

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Digital Marketing

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search