Digital Marketing

Πρόστιμο 220 εκ. ευρώ στη Google από την επιτροπή ανταγωνισμού τής Γαλλίας

Πρόστιμο 220 εκ. ευρώ στη Google από την επιτροπή ανταγωνισμού τής Γαλλίας

Η γαλλική αρχή ανταγωνισμού, L'Autorité de la concurrence, επέβαλε πρόστιμο 220 εκατομμυρίων ευρώ στη Google, σε μια υπόθεση που αφορά στα online διαφημιστικά εργαλεία της, όπου διαπιστώθηκε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά που έχει για διακομιστές διαφημίσεων, για online εκδότες και εφαρμογές για κινητά.

Η γαλλική Αρχή ξεκίνησε την έρευνα πριν από 2 χρόνια, μετά από παράπονα από αρκετούς Γάλλους εκδότες.

Από την Αρχή ανακοινώθηκε ότι η Google "δεν αμφισβητεί τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης", έχει ζητήσει διευθέτηση του θέματος και πρότεινε τροποποιήσεις "διαλειτουργικότητας" που έχει αποδεχθεί η ρυθμιστική αρχή και οι οποίες θα αποτελέσουν δεσμευτικό μέρος της απόφασης.

Aυτή η δράση για τη διερεύνηση των πολύπλοκων αλγοριθμικών διαφημιστικών δημοπρασιών της Google, χαρακτήρισε από τη γαλλική Αρχή πρώτη παγκοσμίως.

Η Πρόεδρος της γαλλικής Αρχής, Isabelle de Silva δήλωσε σχετικά: "Η απόφαση για την επιβολή κυρώσεων στη Google έχει πολύ ιδιαίτερο νόημα, επειδή είναι η πρώτη απόφαση στον κόσμο που εξετάζει τις σύνθετες αλγοριθμικές διαδικασίες που εφαρμόζονται. Τις δημοπρασίες μέσω των οποίων λειτουργεί η διαφημιστική προβολή στο διαδίκτυο. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερα γρήγορα, αποκάλυψε τις διαδικασίες με τις οποίες η Google, βασιζόμενη στη σημαντική δεσπόζουσα θέση της στους διακομιστές διαφημίσεων για ιστότοπους και εφαρμογές, ευνοήθηκε σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, τόσο σε διακομιστές διαφημίσεων όσο και σε πλατφόρμες SSP. Αυτές οι πολύ σοβαρές πρακτικές τιμωρούσαν τον ανταγωνισμό στην αναδυόμενη αγορά διαφημίσεων στο διαδίκτυο και επέτρεψαν στη Google όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να αυξήσει τη δεσπόζουσα θέση της. Αυτή η κύρωση και αυτές οι δεσμεύσεις θα επιτρέψουν την αποκατάσταση ισότιμων όρων ανταγωνισμού για όλους τους παίκτες και την ικανότητα των εκδοτών να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον διαφημιστικό τους χώρο".

Εκπρόσωπος της Google που κλήθηκε για σχόλιασμό της απόφασης από το techcrunch παρέπεμψε σε ένα blog post, όπου η Maria Gomri, νομική διευθύντρια της Google Γαλλίας, περιγράφει την υπόθεση.


Εικόνα: Brett Jordan, Unsplash

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Digital Marketing

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search