Tech & Business

Η πιο πολυπληθής και επιτυχημένη ελληνική αποστολή στο φετινό MWC της Βαρκελώνης

Η πιο πολυπληθής και επιτυχημένη ελληνική αποστολή στο φετινό MWC της Βαρκελώνης

Με πολλές επαφές, συνομιλίες και επιχειρηματικές συμφωνίες επέστρεψε στην Ελλάδα η εθνική αποστολή από το MWC24 Barcelona, το οποίο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις παγκοσμίως στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών.

Η φετινή αποστολή στο MWC24 αποτέλεσε την 11η συνεχόμενη ελληνική παρουσία και συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν 37 ελληνικές καινοτόμες, τεχνολογικές εταιρείες, με περισσότερα από 120 στελέχη, που είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με πιθανούς πελάτες και συνεργάτες από ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι επαφές οδήγησαν και σε αρχικές επιχειρηματικές συμφωνίες. Στο πλαίσιο του MWC24 Barcelona, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 550 επιχειρηματικές συναντήσεις και 670 νέες επαφές στο ελληνικό περίπτερο, καθώς και μία σειρά συναντήσεων με μέλη άλλων εθνικών αποστολών (Ισπανία, Ολλανδία, Καταλονία κ.λ.π.), ως ενέργειες ενίσχυσης των διμερών σχέσεων με άλλες χώρες και οικοσυστήματα καινοτομίας.

Στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο το MWC24 υπήρχε ισχυρή εκπροσώπηση της πολιτείας, των φορέων καινοτομίας, καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών της επιχειρηματικής κοινότητας.

Στα εγκαίνια απεύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κος Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κος Νίκος Χαρδαλιάς, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, κος. Γιώργος Πιτσιλής, η Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), κα Σοφία Εφραίμογλου-Κουνενάκη, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), κος Μάνος Μακρομάλλης. Στη συνέχεια, οι εταιρίες που συμμετείχαν έκαναν μια σύντομη παρουσίαση των λύσεων που παρουσίασαν στο MWC24.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που για 11η συνεχή χρονιά η χώρα μας συμμετέχει στο MWC, τη μεγαλύτερη έκθεση στο χώρο των τεχνολογιών αιχμής  και των καινοτόμων εφαρμογών παγκοσμίως. Ακολουθώντας το όραμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα ψηφιακό άλμα στο μέλλον, η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα που καινοτομεί, που αναβαθμίζει τις υποδομές της, που παρέχει καθημερινά πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πολίτες και το «επιχειρείν» , που κάνει σταθερά βήματα προς μια πιο εξωστρεφή και φωτεινή εκδοχή της», σημείωσε κατά το χαιρετισμό του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Tech & Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search