Tech & Business

Οι λομπίστες της Amazon αποβλήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι λομπίστες της Amazon αποβλήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι λομπίστες της Amazon δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι κάρτες πρόσβασής τους ανακαλούνται λόγω ανησυχιών σχετικά με τη διαφάνεια και τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία.

Η απόφαση είναι σπάνια και αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που απαγορεύεται η πρόσβαση σε λομπίστες μιας εταιρείας, μετά την αμφιλεγόμενη εταιρεία γεωργικής βιοτεχνολογίας Monsanto το 2017.

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola ενήργησε κατόπιν επιμονής ομάδας ευρωβουλευτών. Τόνισαν την επανειλημμένη άρνηση της Amazon να συμμετάσχει σε διάλογο σχετικά με τις εργασιακές της πρακτικές, δηλώνοντας: «Είναι παράλογο να ασκούνται πιέσεις στα μέλη από την Amazon, ενώ ταυτόχρονα τους στερείται το δικαίωμα να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των ευρωπαίων πολιτών και να διερευνούν παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων που κατοχυρώνονται στις συνθήκες της ΕΕ και στην εργατική νομοθεσία της ΕΕ».

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι ευρωπαϊκές προσπάθειες του λόμπι της Amazon περιλαμβάνουν άμεσους εκπροσώπους, με 14 άτομα διαπιστευμένα στο μητρώο διαφάνειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και μεσάζοντες που εργάζονται για διάφορες εταιρείες.

Ο αμερικανικός κολοσσός φέρεται να ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την άσκηση πίεσης σε ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Το κάλεσμα των ευρωβουλευτών υποστηρίχθηκε από μια ανοιχτή επιστολή από 30 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, με έμφαση στη μακροχρόνια κριτική για τη συμπεριφορά της Amazon προς τους εργαζομένους της και υποστηρίζοντας ότι η χάραξη πολιτικής της ΕΕ δεν πωλείται.

Η Amazon απάντησε στην απαγόρευση, δηλώνοντας: «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με αυτήν την απόφαση, καθώς θέλουμε να συνεργαστούμε εποικοδομητικά με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Ως εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για περισσότερα από 25 χρόνια και τώρα έχει περισσότερους από 150.000 μόνιμους υπαλλήλους εδώ, παίρνουμε τη δέσμευσή μας με τους φορείς χάραξης πολιτικής στις Βρυξέλλες και σε ολόκληρη την Ευρώπη εξαιρετικά σοβαρά».

Πηγή: ecommercenews

 

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Tech & Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search