Tech & Business

Το chatbot της Klarna κάνει τη δουλειά 700 υπάλληλων

Το chatbot της Klarna κάνει τη δουλειά 700 υπάλληλων

Το chatbot της Klarna χειρίζεται τα δύο τρίτα από τις ερωτήσεις εξυπηρέτησης των πελατών της, διεκπεραιώνοντας δουλειά 700 υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης.

Η σουηδική εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που διαθέτει 150 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο, συνεργάστηκε με την OpenAI για την ανάπτυξη ενός διαδικτυακού βοηθού τεχνητής νοημοσύνης, για την εξυπηρέτηση πελατών στην εφαρμογή της.

Τον πρώτο μήνα λειτουργίας του, το bot είχε 2,3 εκατομμύρια συνομιλίες με πελάτες, με την Klarna να εκτιμά ότι φέτος θα οδηγήσει σε ενίσχυση των κερδών κατά 40 εκ. δολάρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Klarna, το chatbot παρέχει υπηρεσίες του ίδιου επιπέδου ενός υπαλλήλου, αλλά πολύ ταχύτερα, ικανοποιώντας ένα τυπικό αίτημα σε λιγότερο από δύο λεπτά – σε σχέση με τα 11 λεπτά που απαιτούνταν μέχρι πρότινος. Επιπλέον, παρέχει πιο ακριβείς πληροφορίες, μειώνοντας κατά 25% τις επαναλήψεις αιτημάτων. 

Ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να διαχειριστεί πληθώρα από απορίες των πελατών που αφορούν πληρωμές, επιστροφές προϊόντων ή χρημάτων, ακυρώσεις και λογής ασάφειες. Μιλά 35 γλώσσες και είναι διαθέσιμος σε 23 χώρες

«Αυτή η επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην επικοινωνία με τους πελάτες σημαίνει ανώτερες εμπειρίες για τους πελάτες μας σε καλύτερες τιμές, πιο ενδιαφέρουσες προκλήσεις για τους υπαλλήλους μας και καλύτερες αποδόσεις για τους επενδυτές μας» σημειώνει ο Sebastian Siemiatkowski, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Klarna. 

Παρόλα αυτά, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να επικοινωνήσουν με ανθρώπους, αν το επιθυμούν, με την Klarna να διαβεβαιώνει πως η ευρεία χρήση του bot δεν θα οδηγήσει σε απολύσεις.

 

Δείτε περισσότερα στο kathimerini.gr

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Tech & Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search