Telecoms

Επιτυχημένη η ελληνική αποστολή στο MWC Barcelona 2023

Επιτυχημένη η ελληνική αποστολή στο MWC Barcelona 2023

Με πολλές επαφές, συνομιλίες και επιχειρηματικές συμφωνίες επέστρεψε στην Ελλάδα η εθνική αποστολή από το MWC Barcelona 2023, το οποίο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις παγκοσμίως στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών.

Η φετινή αποστολή ήταν η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση και διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η φετινή ελληνική παρουσία συνδυάστηκε με τη συμπλήρωση 10 ετών από την πρώτη εθνική αποστολή στο MWC Barcelona, γνωστό στο παρελθόν ως Mobile World Congress (MWC), με το ελληνικό περίπτερο να είναι το μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, με συνολικό εμβαδόν 154 τ.μ.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν 44 ελληνικές καινοτόμες, τεχνολογικές εταιρείες, τα στελέχη των οποίων είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με πιθανούς πελάτες και συνεργάτες από ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και με ενδιαφερόμενους επενδυτές. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι επαφές οδήγησαν και σε αρχικές επιχειρηματικές συμφωνίες.

Επίσης, στο πλαίσιο του MWC Barcelona, που διενεργήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Fira Gran Via της Βαρκελώνης, πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων με τα μέλη άλλων εθνικών αποστολών, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των διμερών επαφών με χώρες από την ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα είχε παρουσία και στο 4YFN, το οποίο διεξήχθη παράλληλα στο ίδιο εκθεσιακό κέντρο και αποτελεί μία από τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις για τον χώρο των startups τεχνολογίας, όπου συναντιούνται νεοφυείς επιχειρήσεις, εταιρείες καινοτομίας και επενδυτικά κεφάλαια από όλο τον κόσμο. Καταγράφηκε έντονο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από διεθνή επενδυτικά ταμεία για ευκαιρίες και δυνατότητες επενδύσεων σε late-stage τεχνολογικές startups της Ελλάδας, καθώς και σε μεγάλα έργα ψηφιακής υποδομής.

Η εθνική αποστολή στο MWC Barcelona 2023 είχε την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή φορέων όπως το egg-EUROBANK, το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece», το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ), η HELEXPO BEYOND, το NBG Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Pleiades IoT Innovation Cluster, το Κέντρο Καινοτομίας iQnovus της Unisystems, καθώς και το επενδυτικό ταμείο Phaistos 5G Ventures. Στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται ακόμη το ευρωπαϊκό δίκτυο PRAXI Network, η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), καθώς και η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (HETIA). Επιπλέον, την ελληνική αποστολή υποστήριξαν εταιρείες όπως οι Samsung Electronics Hellas και Vantage Towers.

Στη φετινή αποστολή, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν οι εταιρείες: Acromove, Akronic, Argo Semiconductors, Atlantis Consulting, Calpak, Dotsoft, Excelon Financial Services, Eyeonix, Finloup, Inaccel, Inteligg, iQNovus, M-Sensis, M-Stat, Megaventory, Mind the Hair, Mobics, MOBITO, Modulus, Novelcore, Optechain, Prisma Electronics, Probotek, Regate, Run4More, Safesize, Seavalley, Sigfox hellas, Tetragon, Traqbeat, Vertoyo, Yodiwo, 7Seas Innovation.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Telecoms

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search