Cloud

Ο Λευκός Οίκος συνεργάζεται με Alphabet, Amazon και Nvidia για τα κέντρα δεδομένων AI

Ο Λευκός Οίκος συνεργάζεται με Alphabet, Amazon και Nvidia για τα κέντρα δεδομένων AI

Η κυβέρνηση Biden ίδρυσε μια ομάδα εργασίας για τον συντονισμό της πολιτικής, για τις υποδομές κέντρων δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης, συγκεντρώνοντας κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους και ηγέτες του κλάδου της τεχνολογίας.

Η task force θα είναι επιφορτισμένη με τον εξορθολογισμό του συντονισμού σχετικά με τις πολιτικές που θα επηρεάσουν τις λειτουργίες ανάπτυξης κέντρων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων κανόνων για την ανάθεση νέων τοποθεσιών.


Επίσης, θα συνεργαστεί με ηγέτες του κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης, όπως η Nvidia, η Amazon και η OpenAI, για να υποστηρίξουν έργα κέντρων δεδομένων για την κάλυψη των αναγκών τεχνητής νοημοσύνης της χώρας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι χρησιμοποιούν καθαρές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η task force των ΗΠΑ θα διευθύνεται από το Εθνικό Οικονομικό Συμβούλιο, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και το γραφείο του Αναπληρωτή Επιτελάρχη του Λευκού Οίκου.

Τα στελέχη που προσφέρουν την τεχνογνωσία τους στον κλάδο που δραστηριοποιούνται, περιλαμβάνουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της AWS, Matt Garman, τον Jensen Huang, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Nvidia, και τη Ruth Porat, πρόεδρο και επικεφαλής επενδύσεων της Alphabet.

Θα συνεργαστούν με κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένης της υπουργού εμπορίου Gina Raimondo, της υπουργού ενέργειας Jennifer Granholm και του Benjamin Della Rocca, διευθυντή τεχνολογίας και εθνικής ασφάλειας, για να διασφαλίσουν ότι τα έργα των κέντρων δεδομένων «αντανακλούν τη σημασία… για την αμερικανική εθνική ασφάλεια και τα οικονομικά συμφέροντα».

Εκτός από την task force, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα κλιμακώσει την τεχνική βοήθεια σε ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές αρχές, βοηθώντας τις να χειριστούν καλύτερα τις αδειοδοτήσεις που σχετίζονται με τα κέντρα δεδομένων.

Το Υπουργείο Ενέργειας (DOE) θα δημιουργήσει μια ειδική ομάδα δέσμευσης κέντρου δεδομένων AI για να προσφέρει πόρους, συμπεριλαμβανομένων δανείων, επιχορηγήσεων, εκπτώσεων φόρου και τεχνικής βοήθειας.

 

Εικόνα: Stockcake

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Cloud

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search