Cloud

IDC: Οι δαπάνες για υπηρεσίες Public Cloud θα διπλασιαστούν έως το 2028

IDC: Οι δαπάνες για υπηρεσίες Public Cloud θα διπλασιαστούν έως το 2028

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων και Δημοσίου, με την τάση αυτή να τροφοδοτεί διαρκώς τις δαπάνες για το Cloud. Σύμφωνα με τις υφιστάμενες εκτιμήσεις, οι παγκόσμιες δαπάνες υπηρεσίες Public Cloud προβλέπεται να φτάσουν τα $805 δισ. το 2024.

Μάλιστα, οι σχετικές επενδύσεις αναμένεται να διπλασιαστούν σε μέγεθος έως το 2028, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της IDC (Worldwide Software and Public Cloud Services).

Αν και η ετήσια αύξηση των δαπανών αναμένεται να επιβραδυνθεί ελαφρά κατά την περίοδο προβλέψεων 2024-2028, η αγορά εκτιμάται ότι θα επιτύχει πενταετή σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 19,4%, με ορίζοντα το 2028.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το Cloud κυριαρχεί, πλέον, στις δαπάνες τεχνολογίας σε υποδομές, πλατφόρμες και εφαρμογές. Οι περισσότεροι οργανισμοί έχουν υιοθετήσει το Public Cloud ως μια οικονομικά αποδοτική πλατφόρμα για τη φιλοξενία εταιρικών εφαρμογών και για την ανάπτυξη λύσεων, που απευθύνονται σε πελάτες.

Από τις 28 βιομηχανίες, που καλύπτει η έρευνα της IDC, προκύπτει ότι οι τρεις μεγαλύτεροι για την αγορά του public cloud είναι οι Τράπεζες, το Λογισμικό και οι Υπηρεσίες Πληροφορικής και το Λιανικό εμπόριο. Αθροιστικά, οι τρεις τομείς θα αντιπροσωπεύουν $190 δισ. σε δαπάνες για δημόσιες υπηρεσίες Cloud το 2024.

Οι επόμενοι πέντε μεγαλύτεροι κλάδοι - οι Τηλεπικοινωνίες, τα ΜΜΕ και ο κλάδος της Ψυχαγωγίας, οι Αγορές Κεφαλαίων, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης και οι επαγγελματικές και προσωπικές υπηρεσίες - θα αντιπροσωπεύουν καθένας περισσότερο από το 5% των παγκόσμιων δαπανών.

Οι κλάδοι, που θα δουν την ταχύτερη αύξηση των δαπανών για Public Cloud μέχρι το 2028, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, είναι οι Κεφαλαιαγορές, οι Επιστήμες Ζωής και οι Ασφάλειες (περίπου 23% CAGR). Στην πραγματικότητα, κάθε κλάδος, εκτός από τον καταναλωτικό, θα παρουσιάσει διψήφιο CAGR κατά την προβλεπόμενη περίοδο έως το 2028.

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr

 

Εικόνα: Stockcake

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Cloud

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search