Επωνύμως…

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να γίνουν digital

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να γίνουν digital

Για τις επιχειρήσεις, οι ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν μία μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να γίνουν περισσότερο παραγωγικές, αλλά και ανταγωνιστικές. Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, η ευκαιρία είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Ο λόγος, είναι ότι πλέον ψηφιακές λύσεις και εφαρμογές είναι διαθέσιμες για όλους, με το κόστος να κινείται σε ιδιαίτερα προσιτά επίπεδα. Όπως επίσης είναι σημαντικό ότι η εξοικείωση που υπάρχει με τη χρήση ψηφιακών συσκευών και ψηφιακών εφαρμογών, κάνει πιο εύκολη την αξιοποίηση μίας σειράς από λύσεις, οι οποίες βελτιώνουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα μίας επιχείρησης.

Προκειμένου μία μικρομεσαία επιχείρηση να αξιοποιήσει τις ψηφιακές τεχνολογίες, θα πρέπει να λάβει υπόψιν της μία σειρά από σημαντικούς παράγοντες. Ο κυριότερος, είναι πως θα πρέπει να μελετήσει ποιες είναι οι ψηφιακές εφαρμογές και λύσεις εκείνες που θα της επιτρέψουν να βελτιώσει τα δικά της προϊόντα και γενικότερα τη δραστηριότητά της.

Και όταν λέμε ψηφιακές λύσεις, δεν σημαίνει απαραίτητα ένας καλύτερος φορητός υπολογιστής, αλλά μια εφαρμογή ή ένα προϊόν hardware, που επιτρέψει σε μία μικρομεσαία επιχείρηση να βελτιώσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Και αυτό μπορεί να γίνει με μία σειρά από τρόπους.

Ένας φόβος που έχουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι ότι το κόστος της ψηφιακής αναβάθμισής τους θα είναι ιδιαίτερα υψηλό. Η πραγματικότητα, όμως, είναι αρκετά διαφορετική. Ένας λόγος, είναι πως υπάρχουν αρκετές επιδοτήσεις και δράσεις που μπορούν να μειώσουν δραστικά το κόστος απόκτησης και χρήσης ψηφιακών εφαρμογών και προϊόντων. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι υπάρχουν, ακόμη και στην Ελλάδα, ουκ ολίγες startups και καινοτόμες επιχειρήσεις, οι οποίες προσφέρουν τις λύσεις τους με αρκετά χαμηλό και δη μηνιαίο κόστος. Χρειάζεται απλά να τολμήσει μία μικρομεσαία επιχείρηση να κάνει το σχετικό βήμα.

Φυσικά, υπάρχει και το επόμενο βήμα, το οποίο δεν είναι άλλο από την τεχνητή νοημοσύνη. Το ΑΙ έρχεται και στον κόμβο των ψηφιακών λύσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα προσφέρει ιδιαίτερα μεγάλες δυνατότητες. Κυρίως, όσον αφορά εργασίες που δεν χρειάζονται εξειδικευμένη γνώση, καθώς το ΑΙ έρχεται να αυτοματοποιήσει μία σειρά από διαδικασίες.

Η ενσωμάτωση των ψηφιακών λύσεων σε μία μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάπτυξή της. Μπορεί να της επιτρέψει να ανοίξει τα φτερά της ακόμη και για το εξωτερικό, καθώς πλέον πρόκειται για κάτι που είναι αρκετά εύκολο και απλό. Το σημαντικότερο ερώτημα, βέβαια, είναι πόσο διατεθειμένη είναι μία μικρομεσαία επιχείρηση να κάνει τα βήματα που χρειάζεται όσον αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search