Επωνύμως…

Το πορτοφόλι είναι πλέον άχρηστο…

Το πορτοφόλι είναι πλέον άχρηστο…

Το smartphone έχει καταργήσει τη χρήση ουκ ολίγων ψηφιακών συσκευών. Μην ξεχνάμε, ότι ήταν μία εποχή που απαραίτητο αξεσουάρ στις διακοπές ήταν η φωτογραφική μηχανή. Τώρα, πολύ σπάνια θα δεις κάποιον να κουβαλά μία και αν δεις κάποιον, το πρώτο που θα σκεφτείς είναι ότι πρόκειται για έναν επαγγελματία φωτογράφο.

Στις φετινές διακοπές, κάτι άλλο που κατήργησα -ελέω smartphone- ήταν το πορτοφόλι μου! Πολύ απλά, γιατί δεν το χρειάστηκα καθόλου. Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό, ό,τι άλλα στοιχεία χρειαζόμουν (από αυτά που γράφαμε σε χαρτάκια) σε κάποιο notepad και πάλι αποθηκευμένα στο smartphone ή / και στο cloud και, φυσικά, για τις πληρωμές μου χρησιμοποιούσα αποκλειστικά το smartphone μου.

Ακόμη και για τις επαγγελματικές κάρτες (ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα συναντήσεις στην παραλία!) ας είναι καλά το LinkedIn και η δυνατότητα σύνδεσης μέσω αυτού! Πρακτικά, το μόνο που έπαιρνα μαζί μου στην τσάντα για τη θάλασσα ήταν ένα powerbank. Γιατί... ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου τελειώσει η μπαταρία.

Το πορτοφόλι θα έλεγα ότι είναι από τα τελευταία πράγματα που έχει υποκαταστήσει το smartphone. Γιατί όλο και φοβόμασταν ότι θα βρεθούμε προ κάποιας δυσάρεστης έκπληξης και θα χρειαζόμασταν μετρητά. Αλλά δεν βρήκα επιχείρηση στις περιοχές που πήγα που να μην δεχόταν κάρτα και γενικότερα ψηφιακές πληρωμές. Το «κυνήγι» της φοροδιαφυγής και η υποχρεωτικότητα έχει βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης, κατήργησα και διάφορα χαρτιά που σχετίζονταν με τις διακοπές και ιδίως τις μετακινήσεις. Στα διόδια πληρώνεις με κάποιο e-pass, τα εισιτήρια στο πλοίο μπορείς να κλείσεις ηλεκτρονικά και να τα έχεις ηλεκτρονικά. Ακόμη και τις αποδείξεις στο ξενοδοχείο μπορείς να ζητήσεις να σου τις στείλουν με e-mail.

Στο αεροδρόμιο δεν υπάρχει καν θέμα συζήτησης, καθώς τα πάντα μπορείς να τα έχεις σε ψηφιακή μορφή. Εκτός και αν ταξιδεύεις εκτός Ελλάδας οπότε -ακόμα- χρειάζεσαι είτε την αστυνομική ταυτότητα είτε το διαβατήριό σου σε φυσική μορφή. Αλλά, τουλάχιστον στην Ευρώπη, αυτό αναμένεται να μην είναι απαραίτητο μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια, όταν και θα δούμε την εφαρμογή της αποκαλούμενης ψηφιακής ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Το μόνο πρόβλημα είναι η σύνδεση στο Διαδίκτυο. Και αυτό γιατί στην ελληνική περιφέρεια υπάρχουν ακόμη αρκετά ζητήματα με την κάλυψη - ή με τη διακοπή της κάλυψης, γιατί κάποιος ξέχασε να βάλει πετρέλαιο στη γεννήτρια του σταθμού βάσης σε κάποιο ορεινό μέρος της Ελλάδας... Πραγματικό είναι το συμβάν και δεν είναι ό,τι καλύτερο να μην μπορείς να επικοινωνήσεις ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, που γιορτάζει η μισή Ελλάδα...

Όπως, επίσης, είναι πρόβλημα να μην έχεις μία καλή ευρυζωνική σύνδεση στο εξοχικό σου -και να μην μπορείς να έχεις, γιατί η οπτική ίνα δεν έχει φθάσει ακόμη εκεί. Δεν είναι τυχαίο το πόσο καλά φημολογείται ότι πάνε οι πωλήσεις της Starlink στη χώρα μας.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, η πραγματικότητα είναι ότι με το smartphone δεν χρειάζεται να έχεις τίποτα άλλο μαζί σου. Ακόμη και το laptop ήταν κάτι που ελάχιστες φορές χρειάστηκε να το ανοίξω κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 εβδομάδων. Γιατί πλέον μπορείς να κάνεις -σχεδόν- τα πάντα από το smartphone σου.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search