Επωνύμως…

Γιατί οι εταιρείες επενδύουν σε αποθήκες;

Γιατί οι εταιρείες επενδύουν σε αποθήκες;

Μία από τις ειδήσεις της περασμένης εβδομάδας ήταν η ανακοίνωση της Skroutz ότι επενδύει σε νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις αποκλειστικής χρήσης στον Ασπρόπυργο Αττικής συνολικής έκτασης 25.000 τ.μ.

Η Skroutz δεν είναι η μόνη που έχει επενδύσει -ή πρόκειται να επενδύσει- σε μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. Η Κωτσόβολος το κάνει, το Public το έχει κάνει, η Info Quest Technologies επίσης και η λίστα περιλαμβάνει ουκ ολίγους από τους μεγάλους, αλλά και τους πιο μικρούς «παίκτες» της ελληνικής αγοράς του λιανικού εμπορίου.

Η σημασία των αποθηκευτικών χώρων είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ίσως να μην υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από το Πλαίσιο, το οποίο επένδυσε σε δικό του κέντρο διανομής πριν την κρίση των ‘10s και η επένδυση αυτή θεωρείται ως ένας βασικός λόγος που αντιμετώπισε τη δύσκολη οικονομική περίοδο με λιγότερα προβλήματα, σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Το Πλαίσιο επένδυσε σε ιδιόκτητες υποδομές, αλλά αυτό δεν είναι πάντα το μοντέλο που προτιμούν οι μεγάλες αλυσίδες. Σε πολλές περιπτώσεις, προτιμάται η λύση της ενοικίασης χώρων από εταιρείες που προσφέρουν το αποκαλούμενο 3PL (third party logistics). Αλλά και πάλι, οι μεγάλοι «παίκτες» προτιμούν να έχουν την αποκλειστική χρήση ενός αποθηκευτικού χώρου, προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερες δυνατότητες.

Οι αποθήκες είναι κλειδί, προκειμένου να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις που έχουν πλέον δημιουργηθεί. Οι αποθήκες, εφόσον βέβαια είναι καλά οργανωμένες, σου επιτρέπουν να διαθέτεις μεγαλύτερα αποθέματα και διευρυμένη γκάμα προϊόντων. Άρα, είναι πιο εύκολο να εξυπηρετήσεις γρήγορα τον πελάτη που ζητά κάτι συγκεκριμένο. Προφανώς, χρειάζεται να έχεις οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείς να προβλέπεις τη ζήτηση, αλλά ακόμη και αν την έχεις προβλέψει, κάπου πρέπει να έχεις τα προϊόντα προκειμένου να τα στείλεις.

Οι περισσότερες επενδύσεις γίνονται στην Αττική και αυτό είναι λογικό, δεδομένου ότι μιλάμε για την περιοχή της Ελλάδας με τον περισσότερο πληθυσμό. Αλλά δεν είναι τυχαίο ότι γίνονται στη δυτική Αττική και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου, το οποίο προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε βασικούς οδικούς άξονες. Από εκεί, δεν χρειάζεσαι παρά μερικές ώρες για να φθάσει ένα φορτηγό στη Θεσσαλονίκη, στα μεγάλα αστικά κέντρα της Θεσσαλίας, στην Πάτρα ακόμη και στα Ιωάννινα. Αλλά και η πρόσβαση στο λιμάνι του Πειραιά είναι σχετικά εύκολη. Φυσικά, η βέλτιστη επιλογή είναι να υπάρχει και δεύτερη αποθήκη στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτό είναι κάτι που θα δούμε σε επόμενο στάδιο κατά πάσα πιθανότητα.

Ουσιαστικά, οι αποθήκες επιτρέπουν σε μία εταιρεία να εξυπηρετεί πιο γρήγορα τους πελάτες της. Πλέον είναι εφικτό να εξυπηρετήσεις παραγγελίες ακόμη και την επόμενη μέρα, όσο μεγάλη και αν είναι αυτή ή όσο και ογκώδες να είναι το αντικείμενο της παραγγελίας. Και σίγουρα είναι πιο εύκολο να γνωρίζεις ως εταιρεία αν μπορείς να την εξυπηρετήσεις όπως έχει υποσχεθεί. Γιατί τελικά, αυτό που μετρά είναι να μπορείς να εκπληρώνεις τις «υποσχέσεις» σου. Και αυτό είναι κάτι που μόνο αν έχεις τους κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους μπορείς να πετύχεις.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search