Επωνύμως…

Οι αλλαγές που έρχονται στις ψηφιακές πληρωμές

Οι αλλαγές που έρχονται στις ψηφιακές πληρωμές

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι ψηφιακές πληρωμές έχουν εισέλθει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Και σταδιακά εξελίσσονται περαιτέρω και θα βλέπουμε όλο και περισσότερες νέες εφαρμογές και χαρακτηριστικά να κάνουν την εμφάνισή τους.

Το γεγονός ότι από τις αρχές του 2024 όλες οι επιχειρήσεις -ουσιαστικά- θα χρειάζεται να έχουν POS, είναι μία πολύ μεγάλη αλλαγή. Και αυτό που πρέπει να επισημανθεί, είναι ότι όταν λέμε POS δεν είναι πλέον απαραίτητο να μιλάμε για μία ξεχωριστή συσκευή.

Ένα smartphone, για παράδειγμα, μπορεί να λειτουργεί ως συσκευή αποδοχής πληρωμών με κάρτα, όπερ σημαίνει ότι θα είναι πιο εύκολο ακόμη και για τους ελεύθερους επαγγελματίες να δέχονται με αυτόν τον τρόπο πληρωμές. Χωρίς να σημαίνει, βέβαια, ότι θα είναι λίγοι εκείνοι που θα προτείνουν πληρωμές με μετρητά και χωρίς απόδειξη, για προφανείς λόγους... Ή θα τους το προτείνουν οι καταναλωτές, εφόσον το ποσό που καλούνται να πληρώσουν θα είναι μικρότερο.

Μία άλλη αλλαγή, είναι η αναμενόμενη διεύρυνση της χρήσης των QR codes για πληρωμές. Ήδη βλέπουμε όλo και περισσότερες επιχειρήσεις στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου να προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του IRIS. Χωρίς να χρειάζεται να βάλει ο καταναλωτής τα στοιχεία της κάρτας του, μπορεί να πληρώνει εύκολα και γρήγορα μέσω του smartphone και της οθόνης του υπολογιστή του. Βέβαια, το σύστημα αυτό δεν λειτουργεί με πιστωτικές κάρτες, αλλά ούτως ή άλλως η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφιακών πληρωμών αφορά χρεωστικές κάρτες, οπότε μικρό το κακό.

Η μέρα που θα δούμε τα smartphones να είναι ο βασικός τρόπος ψηφιακών συναλλαγών δεν είναι και πολύ μακριά. Μία επίσκεψη σε φυσικά καταστήματα είναι ικανή για να πείσει οποιονδήποτε ότι αυτή η άποψη ισχύει, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν να χρησιμοποιούν το smartphone τους για να ολοκληρώσουν μία συναλλαγή.

Tο... παραδοσιακό πορτοφόλι καταργείται σταδιακά, καθώς όλες οι κάρτες -ακόμη και οι loyalty- είναι πλέον διαθέσιμες σε ψηφιακή μορφή. Όπως και η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης. Με το νέο Gov.gr Wallet, σταδιακά θα έχουμε τα πάντα στο smartphone μας - και τότε θα αρχίσουμε να συζητάμε περισσότερο για την ασφάλεια στο κινητό μας.

Όπως, επίσης, στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, δεν αποκλείεται να δούμε και στην Ελλάδα να μπορούν να διεκπεραιώνονται πληρωμές από το αυτοκίνητό μας! Μοιάζει λίγο με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά σύντομα ίσως να μην χρειάζεται να βγούμε από το όχημα μας για να πληρώσουμε για τη βενζίνη ή για τη φόρτισή του εάν είναι ηλεκτρικό. Από τη στιγμή που το αυτοκίνητό μας εξελίσσεται σε ένα υπερμεγέθες smartphone, τότε γιατί να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να διεκπεραιώσουμε και τις πληρωμές μας;

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search