eCommerce

Η ΕΕ διερευνά την Temu για εμπόριο παράνομων και επικίνδυνων προϊόντων

Η ΕΕ διερευνά την Temu για εμπόριο παράνομων και επικίνδυνων προϊόντων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε για δεύτερη φορά εξηγήσεις από την πλατφόρμα Temu που θεωρείται ότι δεν λαμβάνει επαρκή μέτρα για την πώληση παράνομων, ή εν δυνάμει επικίνδυνων προϊόντων.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών που η Κομισιόν θέτει γραπτές ερωτήσεις στην κινεζική πλατφόρμα, για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της για την προστασία των καταναλωτών στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA).

Αν και οι αιτήσεις για την παροχή εξηγήσεων δεν αποτελεί ακόμη επίσημη προειδοποίηση, είναι το πρώτο στάδιο που μπορεί να οδηγήσει στην έναρξη επίσημης διαδικασίας επί παραβάσει και στην επιβολή σοβαρών κυρώσεων αν αποδειχθούν οι κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν ζήτησε από την Temu να περιγράψει τα μέτρα που έχει λάβει για να αντιμετωπίσει "την παρουσία και την επανεμφάνιση εμπόρων που πωλούν παράνομα προϊόντα" στην κινεζική πλατφόρμα. Επίσης η ΕΕ ζήτησε να πληροφορηθεί για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό "των κινδύνων που συνδέονται με την προστασία των καταναλωτών, την δημόσια υγεία και ευημερία των χρηστών".

Τέλος, ζητά επίσης "λεπτομέρειες για τα συστήματα σύστασης (Recommender Systems) του Temu και τους κινδύνους για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών".

Η πλατφόρμα έχει προθεσμία μέχρι τις 21 Οκτωβρίου για να απαντήσει. Η Κομισιόν θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις της αφού αξιολογήσει τις απαντήσεις.

Αλλες ερωτήσεις αφορούν τα σκοτεινά μοτίβα (dark pattern) που επιτρέπουν την χειραγώγηση της συμπεριφοράς των πελατών, ώστε να παρακινηθούν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα, την προστασία των ανηλίκων, τη διαφάνεια των συστημάτων σύστασης των προϊόντων και την ιχνηλάτηση των πωλητών στις πλατφόρμες αυτές.

Η Temu διαθέτει μία τεράστια γκάμα προϊόντων αμφίβολης ποιότητας σε εξευτελιστικές τιμές και συγκεντρώνει 75 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

 

Πηγή: capital.gr

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search