eCommerce

Απαντήστε στη διεθνή έρευνα: To Cross-Border eCommerce στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

Απαντήστε στη διεθνή έρευνα: To Cross-Border eCommerce στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

Το τοπίο του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει υποστεί μια ταχεία μεταμόρφωση τα τελευταία χρόνια και έγινε αναπόσπαστο μέρος του τομέα λιανικής, παγκοσμίως.

Καθώς οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στις ηλεκτρονικές αγορές για ευκολία και ποικιλία, οι έμποροι λιανικής προσαρμόζονται συνεχώς για να ανταποκριθούν στις εξελισσόμενες απαιτήσεις της ψηφιακής αγοράς. Η στροφή προς το διαδικτυακό εμπόριο όχι μόνο άνοιξε νέες ευκαιρίες, αλλά εισήγαγε επίσης πολλές προκλήσεις, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις που επιδιώκουν να επεκταθούν πέρα ​​από τις χώρες καταγωγής τους.

Καθώς το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο γίνεται μια κρίσιμη οδός ανάπτυξης, η κατανόηση των συγκεκριμένων εμποδίων και αναγκών που αντιμετωπίζουν οι online έμποροι είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Υπό το πρίσμα αυτού του δυναμικού περιβάλλοντος, η Mediapost Hit Mail ανακοίνωσε την έναρξη της τρίτης ετήσιας έρευνας ηλεκτρονικού εμπορίου στην περιοχή μας.

Ο στόχος είναι να αποκαλυφθούν τα κοινά ζητήματα και οι απαιτήσεις των εμπόρων από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (ΚΑΕ) καθώς εισέρχονται σε νέες αγορές. Το 2024 η έρευνα θα καλύψει επίσης όλες τις χώρες από την πολύ ενδιαφέρουσα και ταχέως εξελισσόμενη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και Σερβία).

Αυτή η έρευνα, η οποία έχει καθιερωθεί ως η πιο ολοκληρωμένη ιδιωτικά οργανωμένη πηγή πληροφοριών για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην περιοχή τα τελευταία δύο χρόνια, επιδιώκει να παρέχει πολύτιμα δεδομένα και να βοηθήσει τους εμπόρους να περιηγηθούν στην πολυπλοκότητα της διεθνούς δραστηριοποίησής τους.

Συλλέγοντας δεδομένα απευθείας από εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, η έρευνα της Mediapost Hit Mail στοχεύει στον εντοπισμό τάσεων, προκλήσεων και ευκαιριών που μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου στην περιοχή.

Ο τομέας του ηλεκτρονικού εμπορίου στην περιοχή έχει επιδείξει αξιοσημείωτη ανάπτυξη και ανθεκτικότητα τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με έκθεση του Ecommerce Europe, το ηλεκτρονικό εμπόριο στην ΚΑΕ αυξήθηκε κατά 29% το 2023, φτάνοντας τη συνολική αξία των 104 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτή η αύξηση προήλθε από την αυξημένη διείσδυση του Διαδικτύου, τη βελτιωμένη υποδομή logistics και την αυξανόμενη καταναλωτική βάση που αισθάνεται όλο και πιο άνετα με τις ηλεκτρονικές αγορές.

Κοιτάζοντας το μέλλον, αυτή η δυναμική αναμένεται να συνεχιστεί το 2024. Η Statista προβλέπει ότι η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της περιοχής ΚΑΕ θα αυξηθεί κατά 18% επιπλέον, φτάνοντας ενδεχομένως τα 122 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του έτους. Αυτή η αισιόδοξη πρόβλεψη υποστηρίζεται από την επεκτεινόμενη ψηφιακή οικονομία, τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την τόνωση του ψηφιακού μετασχηματισμού και την αυξανόμενη δημοτικότητα των αγορών μέσω κινητών τηλεφώνων.

Η συμμετοχή σας στην έρευνα προσφέρει πολλά οφέλη για τις επιχειρήσεις. Παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τις πιο πρόσφατες τάσεις του κλάδου, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για την περιοχή της ΚΑΕ.

Επιπλέον, η συμμετοχή στην έρευνα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συγκρίνουν τον εαυτό τους έναντι των ομοίων τους, αποκτώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και εντοπίζοντας τομείς προς βελτίωση. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρέχουν μια ολοκληρωμένη επισκόπηση του τοπίου του ηλεκτρονικού εμπορίου της ΚΑΕ.

Επιπλέον, συμμετέχοντας στην έρευνα μπορείτε να λάβετε την τελική έκθεση δωρεάν. Σε αυτή περιέχει μια λεπτομερή ανάλυση των ευρημάτων της έρευνας, βασικές πληροφορίες και συστάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν. Λειτουργεί ως πολύτιμος πόρος, παρέχοντας στις επιχειρήσεις στρατηγική καθοδήγηση και ευφυΐα της αγοράς για να ενισχύσουν τα διεθνή σχέδια ανάπτυξής τους.

Το Web World News συμμετέχει και φέτος ως Media Partner για τη χώρα μας στην προσπάθεια της Mediapost Hit Mail, για να καταγραφούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι έμποροι που δραστηριοποιούνται online στη χώρα μας και την ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή.

Η έρευνα είναι διαθέσιμη στην ελληνική γλώσσα και μπορείτε να συμμετέχετε έως το τέλος Ιουνίου. Η έκθεση των αποτελεσμάτων αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Σεπτέμβριο και θα τη λάβετε δωρεάν στο email σας.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στη διεθνή έρευνα ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search