eCommerce

Προετοιμαστείτε έγκαιρα για τη Black Friday του κορωνοϊού!

Προετοιμαστείτε έγκαιρα για τη Black Friday του κορωνοϊού!

Η φετινή Black Friday, που εδώ και μερικά χρόνια "γιορτάζεται" δεόντως και στη χώρα μας, θα είναι κάπως διαφορετική, ελέω πανδημίας. Αν και η Cyber Monday είναι το εκπτωτικό event του ηλεκτρονικού εμπορίου, στην Ελλάδα των παραμορφωτικών φακών, η Black Friday έχει αποκτήσει... omnichannel χαρακτήρα, όπως επίσης και... εβδομαδιαία, ή μεγαλύτερη διάρκεια, σε κάποιες περιπτώσεις.

Εν πάσει περιπτώσει, ειδικά εν μέσω της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει και το λιανεμπόριο εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, το τετραήμερο που ξεκινά με τη Black Friday και ολοκληρώνεται με τη Cyber ​​Monday έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία φέτος για τις επιχειρήσεις, ενισχυόμενο και από το γεγονός ότι οι καταναλωτές έχουν στραφεί πιο έντονα στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Για μια επιτυχή και πιθανότατα ακόμα πιο απαιτητική εκπτωτική περίοδο, λοιπόν, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα. Με χρόνο λιγότερο από δύο μήνες να απομένει, οι προετοιμασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν μεθοδικά από τώρα. Στο πλαίσιο αυτό, το Twitter εξέδωσε πέντε βασικές συμβουλές που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμες.

Ξεκινήστε να διαφημίζεστε νωρίς



Η κοινωνική αποστασιοποίηση και άλλοι περιορισμοί που έχει φέρει ο νέος κορωνοϊός έχουν αλλάξει σημαντικά τις συνήθειες του αγοραστικού κοινού. Κάθε επιχείρηση και μάρκα θα προσπαθήσει να τραβήξει την προσοχή των καταναλωτών, οπότε θα πρέπει να ξεκινήσετε να προωθείτε τις προσφορές σας έγκαιρα, για να ξεχωρίσετε.

Διατηρήστε ενημερωμένο το ηλεκτρονικό σας απόθεμα



Μπορεί να μοιάζει με περιττή υπενθύμιση, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το e-shop σας είναι ενημερωμένο με όλα τα πρόσφατα προϊόντα και υπηρεσίες σας. Οι καταναλωτές θα αρχίσουν να ψάχνουν για προσφορές και προϊόντα πολύ πριν την εκπτωτική περίοδο, οπότε βεβαιωθείτε ότι προβάλλετε την καλύτερή σας εικόνα online!

Εκμεταλευτείτε στο έπακρο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης



Η παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την επαφή με το κοινό σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι αγορές στο κατάστημα είναι σχετικά περιορισμένες. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, θα πρέπει να αρχίσετε να αυξάνετε τον αριθμό των ακολούθων σας και να προβάλλετε τις προσφορές σας στα social media.

Προτείνετε ιδέες για δώρα

Οι αγορές δώρων δε σταματούν! Οι καταναλωτές εξακολουθούν να ψωνίζουν για φίλους, συνεργάτες και συγγενείς. Βοηθήστε τους προσφέροντας προτάσεις δώρων, διευκολύνοντάς τους να ψωνίσουν, δίνοντάς τους ιδέες. Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε και έναν οδηγό αγορών και να τον διανείμετε στο κοινό σας λίγες εβδομάδες πριν από την περίοδο των προσφορών.

Ενημερώστε για τις πολιτικές COVID-19 που ακολουθείτε



Βεβαιωθείτε ότι κοινοποιείτε τυχόν αλλαγές που έχετε πραγματοποιήσει λόγω του COVID-19. Εξακολουθείτε να δέχεστε επιστροφές και με ποιον τρόπο; Οι χρόνοι παράδοσης μήπως έχουν επιμηκυνθεί; Θα πρέπει να γνωστοποιήσετε τυχόν προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιχείρησή σας αυτήν τη στιγμή, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφάνεια και ειλικρίνεια, ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν τι να περιμένουν. Η ειλικρίνεια με τους (υποψήφιους) πελάτες οδηγεί σε αυξημένη εμπιστοσύνη και πίστη. Μην το υποτιμάτε!

Εικόνα: Linus Schütz, Pixabay

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search