Tech & Business

Πρόστιμο €2,4 δισ. στη Google από το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης

Πρόστιμο €2,4 δισ. στη Google από το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης

Το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικύρωσε πρόστιμο - ρεκόρ ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά της Google, για "αντι-ανταγωνιστικές" πρακτικές που σχετίζονται με την υπηρεσία Αγορών της.

Το πρόστιμο, είχε επιβληθεί στην εταιρεία το 2017 και επικυρώθηκε προχθές από το Ανώτατο Δικαστήριο της ΕΕ.


Η Google κατηγορήθηκε ότι ευνοούσε τη δική της υπηρεσία σύγκρισης τιμών στα αποτελέσματα αναζήτησης, αποκτώντας πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της.

Η Google άσκησε έφεση στην υπόθεση για να αποφύγει πιθανά παρόμοια πρόστιμα και απαιτήσεις για αλλαγές σε άλλες υπηρεσίες της και αποτελέσματα "κάθετης αναζήτησης", όπως στους χάρτες, τοπικές και ταξιδιωτικές αναζητήσεις κ.λπ.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η πρακτική τής Google ήταν "μεροληπτική" και δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του θεμιτού ανταγωνισμού.

Ενώ η εταιρεία έχει ήδη κάνει αλλαγές για να συμμορφωθεί με την απόφαση του 2017, αυτή η νέα απόφαση θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω προσαρμογές στον τρόπο με τον οποίο μοιράζεται τα δεδομένα, τη διαφάνεια του αλγορίθμου της και πολλά άλλα, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι διαφημιστές σχεδιάζουν και ξοδεύουν τα κονδύλια τους.

Από τη Google δήλωσαν: "Είμαστε απογοητευμένοι με την απόφαση… Αυτή η κρίση σχετίζεται με ένα πολύ συγκεκριμένο σύνολο γεγονότων". Στη συνέχεια συνέχισαν, σημειώνοντας ότι είχαν κάνει αλλαγές για να συμμορφωθούν με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήδη από το 2017.

Από την Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών, σημείωσαν πως το Δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι η Google δεν μπορεί να αρνείται στους Ευρωπαίους καταναλωτές την πρόσβαση σε πλήρεις και αμερόληπτες πληροφορίες.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Tech & Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search