Tech & Business

Το TikTok ξοδεύει σε λομπίστες και διαφημίσεις για να αντιμετωπίσει την απαγόρευση των ΗΠΑ

Το TikTok ξοδεύει σε λομπίστες και διαφημίσεις για να αντιμετωπίσει την απαγόρευση των ΗΠΑ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις πρακτικές συλλογής δεδομένων του TikTok απειλή για την εθνική ασφάλεια, ως απάντηση στη μήνυση της πλατφόρμας που προσπαθεί να εμποδίσει μια επικείμενη απαγόρευση στις ΗΠΑ.

Η υπηρεσία των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να αναγκάσει την εφαρμογή να μοιράζεται ευαίσθητες πληροφορίες, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

Το TikTok και η μητρική του εταιρεία, ByteDance, υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση παραβιάζει την Πρώτη Τροποποίηση, ανέφερoντας σε μια δήλωση στο X ότι «παραμένουμε βέβαιοι ότι θα επικρατήσουμε στο δικαστήριο». Το Υπουργείο Δικαιοσύνης υποστήριξε στις καταθέσεις του ότι η Πρώτη Τροποποίηση δεν προστατεύει τη συλλογή δεδομένων από ξένες δυνάμεις.

Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη μήνυση της TikTok κατά της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά η εταιρεία προσπαθεί να επηρεάσει τη δημόσια πολιτική και την κοινή γνώμη προς όφελός της.

Το TikTok προσέγγισε λομπίστες με την ελπίδα να αμβλύνει τη στάση της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ ξοδεύει έως και 1.500 δολάρια την ώρα σε δικηγόρους στο πλαίσιο της προετοιμασίας του δικαστικού αγώνα.

Εκτός από το lobbying κεκλεισμένων των θυρών, το TikTok ξοδεύει επίσης 4,8 εκατομμύρια δολάρια σε μια διαφημιστική καμπάνια που στοχεύει να επηρεάσει την κοινή γνώμη σχετικά με την υπηρεσία του, η οποία χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό από νέους καταναλωτές, αλλά έχει προσελκύσει αρνητική δημοσιότητα για τον πιθανό αντίκτυπό της στους ανηλίκους.

Η διαφημιστική καμπάνια του TikTok, η οποία μερικές φορές χρησιμοποιεί το σύνθημα «Το TikTok άλλαξε τη ζωή μου», εστιάζει στην επίδραση της εφαρμογής σε μικρές επιχειρήσεις, βετεράνους και πολλά άλλα, για να δείξει ότι η εφαρμογή έχει συμβάλει θετικά στη ζωή και τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

Αν και η εφαρμογή επικρίνεται από τους πολιτικούς, οι δημοκρατικοί αύξησαν την παρουσία τους στην εφαρμογή ως τρόπο προσέγγισης νεαρών ψηφοφόρων, εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, το TikTok θα δώσει τη μάχη του στο δικαστήριο, σχετικά με τον περιορισμό του. Μια παρατεταμένη νομική μάχη θα βοηθήσει το TikTok να αποτρέψει την απαγόρευση, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά κάποιοι επαγγελματίες δοκιμάζουν ήδη εναλλακτικές πλατφόρμες.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Tech & Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search