Tech & Business

Η Amazon ανακοίνωσε επιπλέον 9.000 περικοπές θέσεων εργασίας

Η Amazon ανακοίνωσε επιπλέον 9.000 περικοπές θέσεων εργασίας

Η Amazon ανακοίνωσε ότι ακόμη 9.000 θέσεις εργασίας πρόκειται να περικοπούν από το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της, ανεβάζοντας τις απολύσεις που έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής φέτος σε συνολικά 27.000.

Η εταιρεία σημείωσε ότι οι περικοπές θα γίνουν κυρίως από την Amazon Web Services (aws), το τμήμα εμπειρίας και τεχνολογίας (PTX), το τμήμα διαφήμισης και το τμήμα του Twitch.

Όταν η Amazon ανακοίνωσε περικοπές 18.000 θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο, ανέφερε ότι θα επικεντρωνόταν εκ νέου σε αυτά που έχουν σημασία για τους πελάτες, σε μια περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας. Το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών του Ιανουαρίου αφορούσε το τμήμα PXT και τα καταστήματα της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, ​​αναφέρει σε επιστολή του προς το προσωπικό, ότι οι πρόσθετες περικοπές ακολουθούν την ολοκλήρωση του εσωτερικού σχεδιασμού. Ενώ η επιχείρηση επεκτάθηκε γρήγορα τα τελευταία χρόνια, τώρα επιλέγει να είναι πιο εξορθολογισμένη ως προς το κόστος και τον αριθμό εργαζομένων, σε μια οικονομικά αβέβαιη περίοδο.

Οι νέες περικοπές θέσεων εργασίας στην Amazon έρχονται να προστεθούν σε όσες πολλές ακόμα εταιρείες τεχνολογίας έχουν ανακοινώσει τους τελευταίους μήνες, μεταξύ των οποίων η Meta, η Alphabet και η Microsoft. Υπολογίζεται πως από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, έχουν χαθεί πάνω από 104.000 θέσεις το τελευταίο έτος.

Εικόνα: Joshua Brown, Pexels 

 

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα Tech & Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search