Tech & Business

Πώς να γίνεις πιο παραγωγικός δουλεύοντας από το σπίτι

Πώς να γίνεις πιο παραγωγικός δουλεύοντας από το σπίτι

Η κρίση των ημερών και λόγω του κορωνοϊου άλλαξε τις εργασιακές συνήθειες σε πολλά επαγγέλματα, μεταφέροντας τον εργασιακό μας χώρο στο σπίτι. Για πολλούς ίσως φαίνεται ιδανικό να δουλεύουν με τις πυτζάμες από τον καναπέ, αλλά αυτό κρύβει πολλές παγίδες. Βασικό πρόβλημα που έχει παρατηρηθεί, είναι η μειωμένη παραγωγικότητα, καθώς είναι πολύ ευκολότερο να αποσπαστεί η προσοχή, όταν βρισκόμστε στον προσωπικό μας χώρο.

Βέβαια, είναι και μια ευκαιρία για να δοκιμάσουμε τις δεξιότητές μας σε μια μορφή εργασίας που σύμφωνα με ειδικούς θα τη βλέπουμε συχνότερα στο μέλλον. Ας δούμε, λοιπόν, μερικά tips για καλύτερη απόδοση το διάστημα αυτό.

Διάλεξε συγκεκριμένο χώρο εργασίας μέσα στο σπίτι

Όσο ιδανική και αν ακούγεται η ιδέα του να εργάζεσαι από τον καναπέ και το κρεβάτι, σύντομα θα καταλάβεις ότι οι επιπτώσεις στην υγεία σου δεν είναι τόσο καλές. Η λάθος στάση σώματος μπορεί να προκαλέσει χρόνια προβλήματα. Επίλεξε λοιπόν έναν συγκεκριμένο χώρο, ένα "working spot", ώστε ψυχολογικά αλλά και σωματικά να μπαίνεις στο mood εργασίας όταν βρίσκεσαι εκεί. Ιδανικά, αν υπάρχει ξεχωριστό δωμάτιο, θα σε βοηθήσει σε περίπτωση τηλεφωνημάτων και τηλεδιασκέψεων χωρίς ενοχλήσεις από εξωτερικούς παράγοντες (γυναίκα, κλείσε τη σκούπα να πάρω τηλέφωνο!).

Ακολούθησε πρωινό πρόγραμμα

Βάλε μια συγκεκριμένη ρουτίνα στο πρόγραμμά σου και ξέχνα τα 5 λεπτά παραπάνω ύπνο. Η καλύτερη συμβουλή, είναι να μη μείνεις καν με τις πυτζάμες, αλλά να φορέσεις τα ρούχα σου όπως θα έκανες κάθε άλλη μέρα που πήγαινες στο γραφείο. Αυτό βοηθάει υποσυνείδητα τον οργανισμό και σε κάνει πιο παραγωγικό. Ο καφές, φυσικά, είναι βασικό εργαλείο σε αυτό το πρόγραμμα.

Μην το παρακάνεις και θέσε ωράρια

Δουλεύοντας από το σπίτι, κυρίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες, συχνά πέφτουμε στην παγίδα του να αφιερώνουμε πολύ χρόνο στη δουλειά με αποτέλεσμα οι περισσότερες από αυτές τις ώρες να είναι μη παραγωγικές. Οργάνωσε τον χρόνο σου και επίλεξε συγκεκριμένες ώρες εργασίας. Αν μπορείς ακόμη καλύτερα μοίρασε αυτές τις ώρες μέσα στην ημέρα, ώστε να αποφεύγεις συνεχόμενα να είσαι μπροστά από μια οθόνη.

Κράτα επαφές με την υπόλοιπη ομάδα

Σε ομαδικά projects καλό είναι να υπάρχει συνεχής επικοινωνία που θα σου γλιτώσει χάσιμο χρόνου σε περίπτωση ασυνεννοησίας. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές όπου μπορείς να είσαι σε online επικοινωνία με την ομάδα για ανταλλαγή απόψεων και καλύτερα αποτελέσματα.

Κλείνοντας, για όσους η εργασία τους δε γίνεται από το σπίτι, είναι μια καλή περίοδος αξιολόγησης αλλά και προετοιμασίας για όταν ξεπεραστεί όλο αυτό. Οργανωθείτε, θέστε νέους στόχους και διορθώστε τυχόν παλιά λάθη για να είστε έτοιμοι. Φτιάξτε την στρατηγική marketing της επιχείρησης σας ώστε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό. Ο χρόνος είναι αρκετός, επομένως δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Πηγή: gmedia

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα Tech & Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search