Tech & Business

Η ψηφιακή διακυβέρνηση ανάχωμα στη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα

Η ψηφιακή διακυβέρνηση ανάχωμα στη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα

Περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των συναλλαγών των Ελλήνων πολιτών με το Δημόσιο ενεργοποιεί η κυβέρνηση. Στόχος είναι, μέσω της απομακρυσμένης εξυπηρέτησης του κοινού, να περιοριστούν οι τρόποι διασποράς του ιού στη χώρα.

Στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, με γνώμονα την προστασία πολιτών και εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες, από σήμερα (Δευτέρα 16.03.2020) αλλάζει ο τρόπος επικοινωνίας και συναλλαγής με ΔΟΥ, ΚΕΠ, ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και Τελωνεία

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κ. Γιώργου Πιτσιλή, η προσέλευση του κοινού περιορίζεται στο απολύτως απαραίτητο. Οι συναλλασσόμενοι θα διατυπώνουν τα αιτήματά τους τηλεφωνικά ή μέσω email. Στη δεύτερη περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο συναλλασσόμενος να αναφέρει τα στοιχεία επικοινωνίας του (email και τηλέφωνο). Ο ειδικός κατάλογος ηλεκτρονικών διευθύνσεων και τηλεφώνων εξυπηρέτησης του κοινού, κατά την περίοδο των εκτάκτων μέτρων λόγω κορωνοϊού, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Περαιτέρω, όλα τα έγγραφα, που ζητούν οι ενδιαφερόμενοι, θα τους αποστέλλονται μέσω email και θα πρέπει να έχουν τα στοιχεία επικοινωνίας του αρμόδιου υπαλλήλου.

Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό ο ενδιαφερόμενος να εξυπηρετηθεί εξ αποστάσεως, αλλά πρέπει να επισκεφθεί την υπηρεσία, αυτό θα γίνεται μόνο μέσω ραντεβού. Το δε αίτημα για ραντεβού διατυπώνεται μέσω email ή τηλεφώνου. 

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, κατά την είσοδο των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες, θα υπάρχει υπάλληλος που θα υποδέχεται τους συναλλασσόμενους, θα ελέγχει αν όντως έχουν κλείσει ραντεβού, και θα τους κατευθύνει σχετικά, ώστε να είναι ελεγχόμενη η αναμονή και η είσοδός τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση, πραγματοποιούνται οι αναγκαίες προσαρμογές των χώρων για την υποδοχή, αναμονή και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στο μεταξύ, σε συνέχεια της λήψης κατεπειγόντων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών υλοποιούν έκτακτα μέτρα σχετικά με τη λειτουργία των ΚΕΠ. Συγκεκριμένα, από σήμερα Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεωτέρας, τα ΚΕΠ θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, με ωράριο 7.30 πμ έως 15.00 μμ.

Η προσέλευση των πολιτών θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και ο συνωστισμός και να διεκπεραιώνονται χωρίς καθυστερήσεις και αναμονή τα αναγκαία αιτήματα των πολιτών.

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.

Εικόνα: Gerd Altmann, Pixabay

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα Tech & Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search