Cloud

Στα 101,4 δισ. δολάρια οι δαπάνες για υποδομές cloud το 2023

Στα 101,4 δισ. δολάρια οι δαπάνες για υποδομές cloud το 2023

Ατμομηχανή της αγοράς τεχνολογίας παραμένει το cloud, με τις σχετικές δαπάνες των επιχειρήσεων να βαίνουν αυξανόμενες, παρά τη δυσμενή μακροοικονομική συγκυρία και την οικονομική αβεβαιότητα.

Οι δαπάνες για υποδομές cloud όχι μόνο δεν φθίνουν, αλλά στον αντίποδα αυξάνονται, καθώς ευθυγραμμίζονται με τα εντεινόμενα πλάνα ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων.

Για το 2023, αναμένεται ότι οι δαπάνες για υποδομές cloud θα αυξηθούν κατά 10,6% σε σύγκριση με το 2022, ξεπερνώντας τα 101,4 δισ. δολάρια, με την εκτίμηση αυτή μάλιστα να είναι αναθεωρημένη επί τα βελτίω -έναντι της αρχικής πρόβλεψης για αύξηση κατά 7,3%. Στον αντίποδα, οι non cloud υποδομές υπολογίζεται ότι το 2023 θα υποχωρήσουν κατά 7,9%, κατερχόμενες σε 58,5 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την International Data Corporation (IDC), οι δαπάνες για υποδομές cloud αυξήθηκαν κατά 7,9 % σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2023, φθάνοντας τα 24,6 δισ. δολάρια και συνεχίζουν να ξεπερνούν το non-cloud τμήμα της αγοράς, με το τελευταίο να μειώνεται κατά 8,3% το ίδιο διάστημα στα 14,4 δισ. δολάρια.

Όπως προκύπτει από σχετικό report της IDC (Worldwide Quarterly Enterprise Infrastructure Tracker: Buyer and Cloud Deployment), οι δαπάνες για κοινόχρηστες υποδομές cloud ανήλθαν στα 17,9 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 13,7% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Συνολικά, οι κοινόχρηστες υποδομές cloud αναμένεται να αυξηθούν στο σύνολο της χρήσης κατά 13,5% σε ετήσια βάση, φθάνοντας τα 72 δισ. δολάρια.

Σε γεωγραφική βάση, οι ετήσιες δαπάνες για υποδομές cloud το β΄ τρίμηνο του 2023, αυξήθηκαν σε όλες τις περιοχές εκτός από τον Καναδά, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η οποία επηρεάστηκε από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, και τη Δυτική Ευρώπη, όπου οι επιπτώσεις του υψηλού πληθωρισμού και το μακροοικονομικό περιβάλλον έπληξαν τις σχετικές επενδύσεις.

Δείτε περισσότερα στο moved.gr

Η εικόνα δημιουργήθηκε με χρήση πλατφόρμας Τεχνητής Νοημοσύνης

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Cloud

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search