Επωνύμως…

Η σημασία των τηλεπικοινωνιακών υποδομών

Η σημασία των τηλεπικοινωνιακών υποδομών

Είμαστε στην εποχή που άπαντες ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη, ή για την ακρίβεια με το "ΑΙ" γιατί μάλλον είναι πιο cool να μιλάς για το «έι-άι» παρά να κάνεις λόγο για τεχνητή νοημοσύνη! Επίσης, πρέπει να μιλάς για ΑΙ σαν να το ξέρεις χρόνια και φυσικά, είναι απαραίτητο ως εταιρεία να δηλώνεις ότι έχεις διάφορα projects για AI. Ακόμη και αν δεν έχεις...

Που θέλω να καταλήξω; Ότι με όλο αυτό το hype για το ΑΙ ξεχνάμε ορισμένα βασικά πράγματα. Όπως, για παράδειγμα, ότι όλες αυτές οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές χρειάζονται δεδομένα που διακινούνται με κάποιο τρόπο. Όπως, ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν σύνδεση στο Internet για να βρουν το ηλεκτρονικό κατάστημά μας. Όπως, ότι το e-shop μας θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο με την αποθήκη για να διεκπεραιωθεί μία παραγγελία. Όπως, ότι η αποθήκη θα πρέπει να διασυνδεδεμένη με την υπόλοιπη εταιρεία για να προχωρήσει η παραγγελία.

Οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές, τα "δίκτυα" που λέμε πολλές φορές, αποτελούν το τεχνολογικό backbone μίας επιχείρησης. Και πολλές φορές δεν τους δίνουμε την δέουσα σημασία. Ενδεχομένως, γιατί δεν φέρνουν απευθείας έσοδα. Αλλά χωρίς αυτές τις υποδομές δεν μπορούν να έρθουν έσοδα.

Οι τεχνολογίες όσον αφορά στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές έχουν διευρυνθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και επιπλέον, αρχίζουν να "μπλέκουν" μεταξύ τους. Οπτικές ίνες, ασύρματα δίκτυα, 5G, δεν είναι πλέον διαφορετικές υποδομές, αλλά διασυνδέονται και μεταξύ τους. Οι χρήστες δεν ενδιαφέρονται για το είδος του δικτύου, αλλά μόνο για την παρεχόμενη υπηρεσία. Οπότε, αυτό είναι ένα θέμα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα αρμόδια στελέχη σε μία επιχείρηση. Στελέχη, που έχουν πολλή περισσότερη δουλειά από αυτή που φαντάζονται πολλοί από εμάς.

Οι προκλήσεις των τηλεπικοινωνιακών υποδομών θα είναι από τα βασικά θέματα συζήτησης στις 8 Οκτωβρίου, όταν θα βρεθούμε στο Ζάππειο, στο Advanced Telecoms & IoT Summit, όπου θα μιλήσουμε για όλα αυτά τα ζητήματα και θα αναλύσουμε το επίπεδο που βρίσκονται οι ελληνικές επιχειρήσεις. Και κυρίως, ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα μας.

 

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search