eCommerce

Η IKEA λανσάρει marketplace μεταχειρισμένων επίπλων

Η IKEA λανσάρει marketplace μεταχειρισμένων επίπλων

Η IKEA σχεδίασε ένα marketplace όπου οι πελάτες θα μπορούν να πουλήσουν τα μεταχειρισμένα έπιπλά τους σε άλλους καταναλωτές. Η εταιρεία ξεκίνησε ήδη πιλοτικά προγράμματα στην Ισπανία και τη Νορβηγία.

Το IKEA Preowned, όπως είναι η ονομασία του, είναι ένα C2C marketplace, που σημαίνει ότι οι πελάτες πωλούν απευθείας σε άλλους πελάτες.

Οι πελάτες που θέλουν να πουλήσουν κάποιο προϊόν, μπορούν να το ανεβάσουν στην πλατφόρμα, με φωτογραφίες και την τιμή πώλησης. Κατόπιν, με χρήση συστήματος AI, η πλατφόρμα προσθέτει διαφημιστικές εικόνες, τις διαστάσεις του προϊόντος, καθώς και οδηγούς συναρμολόγησης και οδηγίες φροντίδας.

Η εταιρεία δεν θα αναλάβει τα logistics και οι αγοραστές θα πρέπει να παραλαμβάνουν το προϊόν από το χώρο του πωλητή. Οι πωλητές θα λαμβάνουν είτε το αντίτιμο που έχουν ορίσει, είτε ένα κουπόνι IKEA με έκπτωση 15%. Προς το παρόν, η ανάρτηση προϊόντων στο marketplace είναι δωρεάν, ενώ στο μέλλον, η IKEA θα μπορούσε να χρεώνει κάποιο ποσό.

Δύο πιλοτικά προγράμματα ξεκίνησαν πριν μερικές εβδομάδες, στο Όσλο και τη Μαδρίτη. «Οι δοκιμές θα συνεχιστούν μέχρι τον Δεκέμβριο και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα αλληλεπιδρούμε συνεχώς με τους χρήστες για να κατανοήσουμε τις συμπεριφορές και τα ενδιαφέροντα των πελατών προς ένα marketplace μεταχειρισμένων, καθώς και τι θα σήμαινε για εμάς από επιχειρηματική σκοπιά». λέει ο Jesper Brodin, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ingka, του μεγαλύτερου λιανοπωλητή της IKEA. «Μετά τον Δεκέμβριο θα αξιολογήσουμε και θα αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα».

«Η παγκόσμια αγορά μεταχειρισμένων επίπλων αναπτύσσεται ραγδαία, με προβλεπόμενο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 6,4% το 2024. Ήδη σήμερα, το 10% της αγοράς μεταχειρισμένων επίπλων σπιτιού αποτελείται από προϊόντα ΙΚΕΑ. Με αυτήν την πλατφόρμα βλέπουμε δυνατότητες απλοποίησης και βελτίωσης της εμπειρίας τόσο για τους πωλητές όσο και για τους αγοραστές», πρόσθεσε ο Brodin.

 

Πηγή: ecommercenews

 

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search