eCommerce

Οι καταναλωτές στρέφονται πρώτα στα marketplaces για τις αγορές τους

Οι καταναλωτές στρέφονται πρώτα στα marketplaces για τις αγορές τους

Τα marketplaces είναι το πρώτο μέρος στο οποίο στρέφονται οι Ευρωπαίοι καταναλωτές όταν θέλουν να αγοράσουν κάτι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας τής RetailX, Europe Top1000 360°.

Η ευκαιρία να επιλέξουν από μια τεράστια γκάμα προϊόντων, σημαίνει ότι οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τόσο τις μάρκες όσο και τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν σε έναν ιστότοπο, πληρώνοντας και παραλαμβάνοντας τα προϊόντα από ένα μόνο προμηθευτή.

Η κλίμακα της προτίμησης προς τα marketplaces φαίνεται μέσω των στοιχείων της έρευνας, που δείχνουν ότι ενώ το 26% των Top1000 online καταστημάτων της Ευρώπης είναι πλέον marketplaces, έχουν το 42% της επισκεψιμότητας των Ευρωπαίων καταναλωτών μεταξύ των Top1000.

Τα παραπάνω συνδυάζονται και με την ανάλυση της ConsumerX, όσον αφορά στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων πελατών, η οποία διαπίστωσε ότι το 33% ψωνίζει online για μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων, το 18% για να έχει περισσότερες δυνατότητες σύγκρισης, το 39% επειδή εξοικονομεί χρόνο, ενώ το 20% λέει ότι είναι πιο εύκολο.

 

Μερίδια επισκεψιμότητας B2C marketplaces από Ευρωπαίους καταναλωτές το 2023. Πηγή: RetailX.

 

Η Amazon έχει την υψηλότερη επισκεψιμότητα στα marketplaces της, έχοντας το 20% της επισκεψιμότητας των Eυρωπαίων καταναλωτών στο Top1000. Η Amazon έχει εννέα διαφορετικά marketplaces στην Ευρώπη που εξυπηρετούν το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το eBay με το 8% της επισκεψιμότητας των καταναλωτών στο Top1000 είναι στη δεύτερη θέση και ακολουθεί το AliExpress με 5%, μέρος του κινεζικού Ομίλου Alibaba.

Τα δημοφιλέστερα marketplaces του Top1000 μεταξύ των Ευρωπαίων που έχουν έδρα στην Ευρώπη, είναι το Allegro από την Πολωνία (3%), και το Zalando από τη Γερμανία (2%).

Μπορείτε να βρείτε την έκθεση εδώ.

 

 
 

 

 

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search